Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Δημοσιογραφική επίθεση εναντίον του Γιαννούλια

Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2010.
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» εναντίον του ομογενή Αλέξη Γιαννούλια από το Σικάγο, υποψήφιου για την Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, με άρθρο γνώμης το οποίο υπογράφεται από την δημοσιογράφο Kimberly Strassel.
Στο άρθρο αναφέρεται πως «ο υπουργός Τύπου του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, προκάλεσε ζάλη στο κόμμα του όταν πρόσφατα παραδέχθηκε δημόσια πως ίσως οι Δημοκρατικοί να χάσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων το φθινόπωρο. Η καλύτερη ένδειξη για το πόσο ανησυχεί ο Λευκός Οίκος για τις ενδιάμεσες εκλογές είναι η είδηση πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί το Σικάγο για να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για την οικονομική στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Γιαννούλια».
Στο άρθρο γίνεται υπόμνηση πως ο κ. Γιαννούλιας είναι υποψήφιος «για τη θέση στη Γερουσία, η οποία εκκενώθηκε με την εκλογή του κ. Ομπάμα στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και η οποία τέθηκε προς πλήρωση από τον πρώην κυβερνήτη Rod Blagojevich και η οποία σήμερα έχει καταληφθεί από τον ηθικώς αμαυρωμένο Roland Burris. Συνεχίζοντας αυτή την πορεία οι Δημοκρατικοί έχουν δώσει το χρίσμα στον 34χρονο κ. Γιαννούλια, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών του Ιλινόις και κληρονόμος της οικογενειακής τράπεζας που κατασχέθηκε την περασμένη άνοιξη από τις Ομοσπονδιακές Αρχές.
Το άρθρο αναφέρει επίσης πως «εν μέσω των πυρών από τη δίκη για διαφθορά του πρώην κυβερνήτη Blagojevish και εν όψει της «οικονομικής αναμόρφωσης» από το Κογκρέσου, ο τελευταίος άνθρωπος για τον οποίον ο κ. Ομπάμα θα ήθελε να δημοκοπήσει θα ήταν ένας αποτυχημένος τραπεζίτης, ο οποίος ακτινοβολεί στην πολιτική του Σικάγου. Ομως ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος που δημιούργησαν αυτόν τον υποψήφιο και τώρα έχουν κολλήσει».
Η αρθογράφος κάνει αναφορά στις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στον κ. Γιαννούλια και τον πρόεδρο Ομπάμα. Γράφει χαρακτηριστικά πως «ο κ. Γιαννούλιας γνώρισε τον κ. Ομπάμα σε γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Σικάγου και αργότερα τον σύστησε στα χρήματα της οικογενειακής του τράπεζας και στους δωρητές της ελληνικής Κοινότητας του Σικάγου. Ο κ. Ομπάμα ισχυρίσθηκε πως αυτό ήταν καθοριστικό για την νίκη του στη Γερουσία το 2004, γι’ αυτό δύο χρόνια αργότερα ξεπλήρωσε την χάρη. Ο 29χρονος κ. Γιαννούλιας εργάσθηκε στην οικογενειακή τους τράπεζα και δεν διέθετε πολιτική εμπειρία. Ωστόσο, όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα σε επίπεδο Πολιτείας (του Ιλινόις), ο κ. Ομπάμα τον προωθούσε με ακριβές τηλεοπτικές διαφημίσεις με τις οποίες χαρακτήριζε τον κ. Γιαννούλια ως έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους ανθρώπους που ήλπιζε να συναντήσει ποτέ». Ο κ. Γιαννούλιας αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κ. Ομπάμα και κατάφερε να νικήσει στις προκριματικές εκλογές».
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του «Ασόσιετετ Πρες» με τίτλο «ο δημοκρατικός Αλέξης Γιαννούλιας ο οποίος διεκδικεί την θέση του Ομπάμα στη Γερουσία, έχει την υποστήριξη του προέδρου», αναφέρει ότι ο κ. Ομπάμα στηρίζει τον κ. Γιαννούλια. Συγκεκριμένα αναγράφεται στο δημοσίευμα πως ο κ. Ομπάμα εξακολουθεί να αιωρείται για τον κ. Γιαννούλια μέσα από τις ειδήσεις πως η Τράπεζα Μπρόντγουεϊ του κ. Γιαννούλια είχε δανείσει εκατομμύρια δολάρια στον Michael ‘Jaws’ Giorango, καταδικασμένο πράκτορα στοιχημάτων, καθώς επίσης και άλλες εγκληματικές προσωπικότητες. Ο κ. Ομπάμα έχει μπλέξει στον Τύπο με τις ειδήσεις ότι μερικά από αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί όταν ο κ. Γιαννούλιας ήταν εκ των κορυφαίων αξιωματούχων της τράπεζας στον τομέα των δανείων. Ο κ. Ομπάμα βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν ακόμα και ο δημοκρατικός πρόεδρος της Βουλής του Ιλινόις, Μάικ Μάντιγκαν, αρνήθηκε να υποστηρίξει τον κ. Γιαννούλια. Ο κ. Μάντιγκαν είπε πως «η ιστορία μου στην πολιτική μου λέει πως εάν κατηγορηθείς ότι είχες διασυνδέσεις με την μαφία, είσαι τελειωμένος».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος έλαβε το βραβείο του όταν ο κ. Γιαννούλιας έθεσε σε κίνηση τον καινούργιο μοχλό επιρροής για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του. Ο κ. Ομπάμα έλαβε δωρεές από μέλη της οικογένειας Γιαννούλια και τουλάχιστον από έναν διευθυντή της τράπεζας Μπρόντγουεϊ. Μερικές τοπικές εφημερίδες επισήμαναν το άνοιγμα μεταξύ της νέας πολιτικής ρητορικής του κ. Ομπάμα και τις παλιές πολιτικές διασυνδέσεων με τον κ. Γιαννούλια, αλλά ο περισσότερος Τύπος το αγνόησε.
Ηταν προς το τέλος του 2008, όταν το θέμα του κυβερνήτη Blagojevich άγγιξε τον εκλεγέντα Πρόεδρο, που ο Λευκός Οίκος άρχισε να συνειδητοποιεί το πόσο βλαπτικές θα μπορούσαν να αποδειχθούν αυτές οι σχέσεις.
Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να πείσει την Γενική Εισαγγελέα του Ιλινόις, Λίσα Μάντιγκαν, να θέσει υποψηφιότητα για την Γερουσία προκειμένου να αποφύγει τον κ. Γιαννούλια, αλλά δεν τα κατόρθωσε.
Ο συνυποψήφιος του κ. Γιαννούλια στις προκριματικές εκλογές Ντέιβιντ Χόφμαν επανέφερε στο προσκήνιο την ιστορία με την μαφία, αποκαλύπτοντας καινούργιες λεπτομέρειες για την ιστορία παροχής δανείων από τον κ. Γιαννούλια.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου