Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΚΡΗΤΗ : Αδειασαν διά μαγείας οι λογαριασμοί στην Εθνική

Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2010

Απίστευτη ταλαιπωρία για πολλούς πελάτες της Εθνικής Τράπεζας στα Χανιά, καθώς εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας ποσά από τους λογαριασμούς τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις είχε αλλάξει ο μυστικός κωδικός της κάρτας που χρησιμοποιείται για συναλλαγές από τα ΑΤΜ.
Με την απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους πολλοί πελάτες της Εθνικής Τράπεζας ξαφνικά δεν μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών.
Είναι χαρακτηριστικό πως δεν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή σε όσους πήγαν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ, καθώς είτε τους επιστρεφόταν πίσω η κάρτα είτε σε άλλες περιπτώσεις ο ειδικός μυστικός κωδικός ήταν άκυρος.
Αυτό δεν το γνώριζαν οι κάτοχοι των καρτών, που υποχρεώθηκαν να επικοινωνήσουν σε ένα πενταψήφιο αριθμό στην Αθήνα και να δηλώσουν τα ακριβή στοιχεία της ταυτότητάς τους, ώστε να πάρουν το pin.
Σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι έλειπαν χρήματα από τους λογαριασμούς, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα εμφανίστηκε με τους εργαζομένους μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου στα Χανιά, καθώς, ενώ χρήματα κατατέθηκαν κανονικά στους λογαριασμούς τους, τα υπόλοιπά τους εμφανίζονται μειωμένα σε ποσά που ξεπερνούν ακόμη και τα 1.000 ευρώ, με την τράπεζα ν' αδυνατεί να εξηγήσει επισήμως το τι ακριβώς συμβαίνει, με αυτούς τους λογαριασμούς.
Πολλοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης επιχείρησης πήγαν να κάνουν ανάληψη από τα ΑΤΜ της τράπεζας και διαπίστωσαν με έκπληξη πως ένα σεβαστό ποσό έλειπε από το λογαριασμό τους, χωρίς να ξέρουν το γιατί και εκφράζοντας εύλογα τη δυσαρέσκειά τους για το λόγο που αυτά τα χρήματα έκαναν ξαφνικά «φτερά» από τους προσωπικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας τους.
Επισήμως, η Εθνική Τράπεζα σημειώνει πως έχουν διαπιστωθεί κάποιες ύποπτες κινήσεις σε συναλλαγές με κάρτες, με συνέπεια να έχουν αλλαχθεί μυστικοί κωδικοί.
Το πρόβλημα, πάντως, ήδη ερευνάται από τις κεντρικές υπηρεσίες στην Αθήνα και θ' αποκατασταθεί σταδιακά, ενώ οι πελάτες που διαπιστώνουν οτιδήποτε θα πρέπει να επικοινωνούν με το κατάστημα της τράπεζας στα Χανιά για περαιτέρω πληροφορίες.

Πηγή: 2810

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου