Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Το «βάρος» του Χρυσοχοΐδη

Ο κύκλος του αίματος φαίνεται ότι έχει επηρεάσει ολόκληρη την κυβέρνηση

Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2010
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης διάγει μία από τις χειρότερες στιγμές στη θητεία του ως υπουργού. Η δολοφονία του υπασπιστή του Γ. Βασιλάκη έχει ρίξει μεγάλο βάρος πάνω του, όπως παρατηρούν όλοι οι στενοί συνεργάτες του αλλά και όσοι τον έχουν συναντήσει το τελευταίο διάστημα. Η εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τα αποθέματα δυνάμεων της νέας τρομοκρατίας έπειτα από την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα». Ο αγώνας κατά της εγκληματικότητας δεν σταματά ποτέ, λένε στην ΕΛ.ΑΣ., φθείρει όμως τους ανθρώπους. Παρ΄ όλα αυτά ο ίδιος καλείται να μεταδώσει αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, και μάλιστα χωρίς την πολιτική στήριξη άλλων υπουργών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ο κύκλος του αίματος φαίνεται ότι τους έχει επηρεάσει όλους.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δώσει τις συνηθισμένες εντολές στις υπηρεσίες του: να δουλέψουν ήρεμα, υπομονετικά και μεθοδικά, ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι έρευνες. Και ο ίδιος εξακολουθεί να χτίζει το αίσθημα ασφαλείας πάνω στις επιδόσεις της ομάδας «Δίας», η οποία έπειτα από την επιτυχημένη δράση της στην Αθήνα επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, στην προστασία της πόλης κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και στην προστασία των δασών από τις θερινές πυρκαϊές. Την ίδια ώρα εκδηλώνεται έντονος προβληματισμός από διάφορες πλευρές για τη δική του ασφάλεια και για πρώτη φορά ακούγονται φωνές για μετακίνησή του σε άλλη κυβερνητική θέση, μολονότι ο ίδιος δεν συμμετέχει σε καμία τέτοια συζήτηση.
Στην Κατεχάκη, όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου, και στην Αλεξάνδρας, στη ΓΑΔΑ, δεν υποτιμούν καθόλου την επικινδυνότητα της «Σέχτας Επαναστατών» (και πώς θα μπορούσαν πια;..) και εκτιμούν ότι χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά προκειμένου να φθάσουν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς, η «Σέχτα» είναι μια μικρή αλλά δολοφονική οργάνωση, ενώ στον ευρύτερο κύκλο των οργανώσεων κινούνται τα υπολείμματα του «Επαναστατικού Αγώνα», καθώς τα μέλη που είχαν τον κύριο επιχειρησιακό ρόλο βρίσκονται στη φυλακή, και των «Πυρήνων της Φωτιάς». «Αν δεν είχε αφοπλιστεί ο “Επαναστατικός Αγώνας”, θα είχε τινάξει την πόλη στον αέρα αυτό το διάστημα» επισημαίνουν. Και προσθέτουν ότι παρά το γεγονός ότι τα επαναλαμβανόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα προκαλούν ανησυχία, είναι κατά κάποιον τρόπο αναμενόμενα, καθώς τα μέλη που δεν έχουν συλληφθεί θέλουν να δηλώσουν την παρουσία τους. Θεωρούν επίσης ότι η δεξαμενή που τροφοδοτεί την τρομοκρατία δεν είναι ανεξάντλητη, ούτε οι ομάδες που δρουν ακόμη εκφράζουν ένα σημαντικό ρεύμα στη νεολαία. «Δεν πιστεύουμε ότι εκπροσωπεί τη νέα γενιά, όσο επαναστατημένη και αν είναι, μια μικρή αιματηρή και δολοφονική ομάδα τρομοκρατών» λένε.
Η τρομοκρατία επιφέρει πλήγμα και στην οικονομία, ωστόσο στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εφόσον δεν έχει εκδηλωθεί έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια κατά των μέτρων η τρόικα δεν θα ρίξει βάρος σε τρομοκρατικά χτυπήματα, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση. Η Αστυνομία προβάλλει ως επιτυχία το γεγονός ότι στις τελευταίες διαδηλώσεις δεν άνοιξε ρουθούνι ούτε σημειώθηκαν καταστροφές στην πόλη.
Πάντως το (σταθερά) μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού είναι η έγκαιρη τιθάσευση των πυρκαϊών, καθώς τυχόν φαινόμενα ανεξέλεγκτης επέκτασης της φωτιάς μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στον τουρισμό σε μια δύσκολη χρονιά.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου