Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

«Φωτιά στα μπατζάκια» των διεκδικητών του χρίσματος

Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2010
Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στους αυτοδιοικητικούς κύκλους της Ηλείας που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, εγκύκλιος του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη, η οποία εστάλη προχθές στη Νομαρχιακή Επιτροπή και ενημέρωνε για προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στο πλαίσιο των διαδικασιών ανάδειξης υποψηφίων Δημάρχων. Η εγκύκλιος ανέτρεπε τα μέχρι προχθές δεδομένα, βάσει των οποίων, η επιλογή των υποψηφίων που θα στηριχθούν από το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα γίνονταν με διαβούλευση σε κεντρικό επίπεδο για τους δήμους Πύργου και Αμαλιάδας και σε τοπικό επίπεδο για τους υπόλοιπους 5 δήμους του Νομού.

Λαμβάνοντας γνώση του περιεχομένου της εγκυκλίου οι διεκδικητές του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, εξεπλάγησαν, καθώς ουδείς ήταν προετοιμασμένος για διαδικασία προκριματικών. Άλλοι είδαν θετικά την εξέλιξη αυτή, άλλοι με μεγάλο σκεπτικισμό και κάποιοι αρνητικά. Ωστόσο, η αναστάτωση έλαβε τέλος χθες, με την αποστολή από τον Γραμματέα του Κινήματος προς τις Νομαρχιακές Επιτροπές, διευκρινιστικού εγγράφου στο οποίο επισημαίνεται ότι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στους δήμους για τους οποίους έχει ήδη ληφθεί σχετική απόφαση από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων. Όσον αφορά την Ηλεία, δεν τίθεται τέτοιο θέμα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι κατά την εξέταση (προ μηνός) από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, των αιτήσεων των διεκδικητών χρίσματος υποψηφίου Δημάρχου για όλους τους δήμους της χώρας, συμφωνήθηκε να γίνει η επιλογή σε ορισμένους δήμους με προκριματικές και στους υπόλοιπους με διαβούλευση. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας και όλοι της Ηλείας. Για κάποιους από αυτούς θα προσμετρούσαν ως παράγοντες στη διαβούλευση, σύμφωνα πάντοτε με τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να διαπιστωθεί η δημοφιλία των υποψηφίων. Βέβαια, δεν έχει ακόμη καθοριστεί σε ποιους δήμους θα γίνει δημοσκόπηση.

Γκάλοπ στο δήμο Πύργου
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αργυρόπουλος, μιλώντας χθες στην «ΠΡΩΤΗ» προέβη στην εκτίμηση ότι θα πραγματοποιηθεί γκάλοπ στον δήμο Πύργου. Για τους υπόλοιπους δήμους είπε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει αιφνιδιασμός από το κόμμα με υπόδειξη για διεξαγωγή προκριματικών σε έναν εκ των μεγάλων δήμων του νομού ή και στους δύο. Όσον αφορά τον χρόνο ανακοίνωσης των ονομάτων των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αργυρόπουλος δεν θέλησε να διακινδυνεύσει κάποια πρόβλεψη. Προσδιόρισε ωστόσο ως πιθανή ημερομηνία την 3η Σεπτεμβρίου. Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου του Σ. Ξυνίδη που προχθές «άναψε φωτιά στα μπατζάκια» των διεκδικητών του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ, στην Ηλεία, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:«Σύμφωνα με το άρθρο 51 του καταστατικού «Ανάδειξη Υποψηφίων Δημάρχων» και την απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων (Ε.Α.Υ.), θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε Δήμους. Στις προκριματικές εκλογές ψηφίζουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του κάθε Δήμου και όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.Οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στους Δήμους στις ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από την Ε.Α.Υ.».Εξάλλου στο διευκρινιστικό έγγραφο που έλαβε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή από τον Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνονται τα εξής: «Διευκρινίζουμε ότι η εγκύκλιος με ημερομηνία 27/7/2010, αφορά μόνο τους Δήμους που αποφασίσθηκαν Προκριματικές Εκλογές σύμφωνα με τις Διαδικασίες, που ορίστηκαν με την Εγκύκλιο του Γραμματέα, με ημερομηνία 8/6/2010, και με θέμα Ανάδειξη Υποψηφίων του Κινήματος για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι εν λόγω Δήμοι θα ανακοινωθούν».

Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου