Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής από την Μασσαχουσέττη, John Kerry ελλιμενίζει το καράβι του στο Rhode Island

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2010
O John Kerry, μέλος της Αμερικάνικης Γερουσίας που εκλέγεται στη Μασσαχουσέττη ο οποίος πριν μερικά χρόνια διεκδίκησε ανεπιτυχώς την Προεδρεία της Αμερικής βρίσκεται αντιμέτωπος με τα μέσα ενημέρωσης γιατί ελλιμενίζει το καράβι του στη γειτονική Πολιτεία Rhode Island.
Σύμφωνα με το νόμο του Massachusetts όποιος έχει καράβι πρέπει να πληρώσει φόρο αγοράς και για τον John Kerry είναι 475,000 δολάρια και ετήσιους φόρους κατοχής 70,000 γνωστά σαν excise taxes.
Το 76 ποδών και αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων κότερο του πάμπλουτου Γερουσιαστή με όνομα Isabel βρίσκεται μόνιμα στη διπλανή πολιτεία Rhode Island έτσι γλιτώνει φόρους που έπρεπε να πληρώσει εάν το κότερο ήταν στη Μασσαχουσέτη.
Το κότερο έχει δύο μεγάλες καμπίνες και μία του κυβερνήτη ενώ έχει και άλλους χώρους όπως κελάρι για παγωμένα κρασιά, μπαρ κλπ.
Ο γερουσιαστής τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει διακοπές στο νησί Nantucket όπου έχει σπίτι η πάμπλουτη σύζυγός του. Να σημειώσουμε ότι ο John Kerry έχει αρχίσει να χάνει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και η επανεκλογή του δεν θα είναι εύκολη εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κατεβάσουν κάποιον σαν τον Scott Brown που πήρε τη θέση του Edward Kennedy στις εκλογές που έγιναν στο τέλος του 2009 για να συμπληρωθεί η θέση του θανόντος τελευταίου των αδερφών Kennedy.
Στην τελευταία επανεκλογή του ο John Kerry πέρασε στον τύπο ότι πήρε δάνειο από το διαμέρισμα που έχει στην ακριβή περιοχή της Βοστώνης Beacon Hill. Αυτό όμως μάλλον ήταν για τη δημιουργία εντυπώσεων γιατί η σύζυγος Teresa Heinz, είναι εκατομυριούχα, της γνωστής εταιρείας τροφίμων Heinz η οποία είχε μείνει χήρα.
Ο John Kerry ήταν στο πόλεμο του Viet Nam και έχει παρουσιαστή σαν ήρωας από τα μέσα ενημέρωσης και για αρκετά χρόνια ήταν η σκιά του Kennedy στη Γερουσία και στα πολιτικά δρόμενα των Δημοκρατικών.
Σήμερα που πρόεδρος της Αμερικής είναι Δημοκρατικός και με 59 από τους 100 γερουσιαστές να είναι Δημοκρατικοί ο John Kerry έχει μία πολύ μεγάλη θέση στην πολιτική της Αμερικής όπου είναι Πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Ways & Means Committee.

Ο John Kerry είπε διάφορα γιατί το καράβι το ελλιμενίζει στο ναύσταθμο του Newport Rhode Island. Μάλλον δεν έπεισε τον μέσο ψηφοφόρο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ελληνικής καταγωγής υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για Κυβερνήτης της Μασσαχουσέττης Χρήστος Μίχος έκανε κάτι παρόμοιο με το 36 ποδών κότερο του την Ashley όπου γλίτωσε 23,000 φόρο αγοράς της Μασσαχουσέτης και 1,320 ετησίως φόρο κατοχής. Είναι πολύ πιθανόν να στοίχησε την εκλογή του Μίχου, λέτε να έχει τα ίδια και ο John Kerry;

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου