Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Λιμάνι- terminal το Κατάκολο για εκατομμύρια τουρίστες!Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2010
Το λιμάνι Κατακόλου φαίνεται ότι έχει κερδίσει πόντους συγκριτικά με άλλα λιμάνια της χώρας και σύμφωνα με αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για αξιοποίηση.
Το υπουργείο Οικονομικών Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καταρτίζει ευρύτατο κατάλογο με τα έργα που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν και να εκμεταλλευτούν ιδιώτες επενδυτές σε λιμάνια της χώρας με το λιμάνι Κατακόλου να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα.
Οι τελευταίες εξελίξεις με το καμποτάζ σε λιμάνια όπως ο Πειραιάς έχει οδηγήσει το κυβερνητικό επιτελείο να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Κατάκολο που το συγκαταλέγει σε λιμάνι – terminal που μπορεί να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες όλο τον χρόνο.
Τα οφέλη θα είναι πολλά όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρο το νομό μιας και με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι Κατακόλου αλλάζει άρδην το τουριστικό τοπίο.
Τα βήματα που γίνονται είναι μεν αργά αλλά σταθερά( σε σύγκριση με άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο νομό όπως αεροδρόμιο Ανδραβίδας) ωστόσο θα πρέπει τώρα που οι συνθήκες ευνοούν να πειστούν όλοι ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία για να καταστεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια κρουαζιέρα.

Ο γενικός πρότεινε ΣΔΙΤ…
Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λιμανιού του Κατακόλου μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) πρότεινε στην τοπική κοινωνία να εξετάσει, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ Γιώργος Βλάχος.
Με τον ποιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης με 35 εκ ευρώ από εθνικούς πόρους επισημαίνοντας ότι η οποιαδήποτε τέτοια επιθυμία κάτω από τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες «είναι εκτός πραγματικότητας».«θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το να δοθούν 35 εκ κάτω από τις συγκεκριμένες οικονομικές συγκυρίες είναι εκτός πραγματικότητας. Θα πρέπει να δούμε το θέμα των ΣΔΙΤ.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είπε ότι το κόστος της προβλήτας είναι ίσο με την δαπάνη για την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου. Οπότε καταλαβαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο να πείσουμε τους ιδιοκτήτες των μεγάλων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων να δώσουν 4,5 εκ ευρώ για να έχουν ένα ντόκο που θα δένουν τα δικά τους σκάφη χωρίς να εμπλέκεται κανείς άλλος και μόνο με τον τοπικό λιμενάρχη για τα διαδικαστικά έχουν επαφή.
Θα πρέπει η τοπική κοινωνία να το σκεφτεί και να αποφασίσει. Αν θέλει κάτι λιγότερα από αυτό που περιγράφεται στο μάστερ—πλαν που εγκρίθηκε να το δούμε. Γιατί τότε μιλάμε για άλλα λεφτά», επεσήμανε ο κ Βλάχος.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Γιώργος Κ.Ροζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου