Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

«Φορτώνουν» τις διαρροές σε έναν 22χρονο στρατιώτη

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2010
Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αφήνουν να φανεί πως υπεύθυνος για τις διαρροές στο Wikileaks είναι 22χρονος στρατιώτης ο οποίος υπηρετούσε στο Ιράκ και είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα, βίντεο και διπλωματική αλληλογραφία και που κρατείται στο Κουβέιτ.
Ο στρατιώτης Μπράντλει Μάνινγκ έχουν απαγγελθεί για την υποκλοπή και διαρροή πληροφοριών από το στρατιωτικό δίκτυο SIRP Net μέσω του οποίου επικοινωνούν και μεταφέρουν έγγραφα ανώτεροι αξιωματικοί και διπλωμάτες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες κατά των ιδιοκτητών του ιστότοπου Wikileaks.
Ο εντοπισμός του Μάνινγκ έγινε με τη βοήθεια ενός πρώην χάκερ, του Αντριαν Λάμο ο οποίος κατέθεσε οτι συνομιλούσε εδώ και καιρό με τον στρατιώτη και οτι αυτός του είχε πει πως είχε πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα και τα βίντεο και πως τα έδινε στη γνωστή ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μάνινγκ μπορούσε να μπει σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου και είχε καταφέρει να "κατεβάσει" πάνω από 150.000 ντοκουμέντα τα οποία αποθήκευε σε CD ισχυριζόμενος οτι γράφει τραγούδια της Lady Gaga. Παρ' όλα αυτά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν μέρος αυτών των εγγράφων έχουν να κάνουν με εκείνα που πρόσφατα δημοσίευσε το Wikileaks.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζέφ Μορέλ, ο στρατιώτης Μάνινγκ είναι "προφανώς ένα άτομο-κλειδί" στην υπόθεση της διαρροής των εγγράφων που ρίχνουν φως στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2004.
Ο Μορέλ, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, δεν θέλησε να πει περισσότερα για πιθανή εμπλοκή του Μπράντλεϊ Μάνινγκ σε αυτές τις νέες διαρροές.
"Το μόνο που μπορώ να πω για το ζήτημα αυτό είναι ότι ο Μάνινγκ είναι ένα πρόσωπο κλειδί. Δεν γνωρίζουμε όμως ακόμη με ποίον τρόπο", τόνισε ο Μορέλ.
Από την πλευρά του ο Τζούλιαν Ασάντζ, ιδρυτής του Wikileaks, δηλώνει οτι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος έχει στείλει τα έγγραφα και εκφράζει τις αμφιβολίες του για το αν πρόκειται για τον 22χρονο στρατιώτη με τον οποίο δεν έχει ποτέ ως τώρα επικοινωνήσει.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου