Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

«Φορτώνουν» τις διαρροές σε έναν 22χρονο στρατιώτη

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2010
Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αφήνουν να φανεί πως υπεύθυνος για τις διαρροές στο Wikileaks είναι 22χρονος στρατιώτης ο οποίος υπηρετούσε στο Ιράκ και είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα, βίντεο και διπλωματική αλληλογραφία και που κρατείται στο Κουβέιτ.
Ο στρατιώτης Μπράντλει Μάνινγκ έχουν απαγγελθεί για την υποκλοπή και διαρροή πληροφοριών από το στρατιωτικό δίκτυο SIRP Net μέσω του οποίου επικοινωνούν και μεταφέρουν έγγραφα ανώτεροι αξιωματικοί και διπλωμάτες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες κατά των ιδιοκτητών του ιστότοπου Wikileaks.
Ο εντοπισμός του Μάνινγκ έγινε με τη βοήθεια ενός πρώην χάκερ, του Αντριαν Λάμο ο οποίος κατέθεσε οτι συνομιλούσε εδώ και καιρό με τον στρατιώτη και οτι αυτός του είχε πει πως είχε πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα και τα βίντεο και πως τα έδινε στη γνωστή ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μάνινγκ μπορούσε να μπει σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου και είχε καταφέρει να "κατεβάσει" πάνω από 150.000 ντοκουμέντα τα οποία αποθήκευε σε CD ισχυριζόμενος οτι γράφει τραγούδια της Lady Gaga. Παρ' όλα αυτά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν μέρος αυτών των εγγράφων έχουν να κάνουν με εκείνα που πρόσφατα δημοσίευσε το Wikileaks.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζέφ Μορέλ, ο στρατιώτης Μάνινγκ είναι "προφανώς ένα άτομο-κλειδί" στην υπόθεση της διαρροής των εγγράφων που ρίχνουν φως στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2004.
Ο Μορέλ, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, δεν θέλησε να πει περισσότερα για πιθανή εμπλοκή του Μπράντλεϊ Μάνινγκ σε αυτές τις νέες διαρροές.
"Το μόνο που μπορώ να πω για το ζήτημα αυτό είναι ότι ο Μάνινγκ είναι ένα πρόσωπο κλειδί. Δεν γνωρίζουμε όμως ακόμη με ποίον τρόπο", τόνισε ο Μορέλ.
Από την πλευρά του ο Τζούλιαν Ασάντζ, ιδρυτής του Wikileaks, δηλώνει οτι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος έχει στείλει τα έγγραφα και εκφράζει τις αμφιβολίες του για το αν πρόκειται για τον 22χρονο στρατιώτη με τον οποίο δεν έχει ποτέ ως τώρα επικοινωνήσει.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου