Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Επενδύουν ξανά σε εργατικό δυναμικό oι ΗΠΑ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2010
Τους απολύουν και μετά τους…ξαναπροσλαμβάνουν! 54% των μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, που απέλυσαν τους υπαλλήλους τους τον προηγούμενο χρόνο, προσπαθούν να ξαναχτίσουν το εργατικό δυναμικό τους, ωστόσο θα δυσκολευθούν να βρουν εξειδικευμένους εργάτες για να προσλάβουν, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.
Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία «Accenture», που πραγματοποίησε την έρευνα, περίπου οι μισές από τις μεγάλες εταιρείες επιθυμούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να φτάσουν τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν πριν από την ύφεση, και μόλις το 13% δηλώνει ότι θέλει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της.
Επιπλέον, είναι σημαντικό το στοιχείο που παρουσιάζει η έρευνα. Οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για τον έλεγχο τους κόστους, καθώς όσες εστίασαν σ’ αυτόν τον τομέα είδαν να μειώνεται το κόστος κατά 41% στα μέσα του 2009, ενώ θα φτάσει στο 18% το 2011. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις εστιάζουν πλέον στις επενδύσεις και κινητοποιούν τους μηχανισμούς προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Οι προσλήψεις έχουν αυξηθεί κατά 24% και μέσα στο επόμενο 12μηνο η αύξηση αυτή θα φτάσει στο 37%. Εκείνο, όμως, που υπογραμμίζεται στην έρευνα είναι ότι οι εταιρείες διαπιστώνουν ότι μέρος τού εργατικού τους δυναμικού έχει χάσει πλέον την εμπειρία και την εξειδίκευσή του. Η «Accenture» τονίζει ότι οι εργαζόμενοι καθώς βρίσκονταν στην ανεργία έχασαν μέρος των δυνατοτήτων τους, που τώρα προσπαθούν οι ίδιοι και οι εταιρείες να αποκτήσουν εκ νέου επενδύοντας στην εκπαίδευση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στις πωλήσεις και στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών. Το 27% ανέφερε στην έρευνα ότι το εργατικό δυναμικό στον τομέα των πωλήσεων είχε μειωμένη εμπειρία και γνώσεις, ενώ το 25% των εταιρειών ότι οι γνώσεις στις οργανώσεις εξυπηρέτησης πελατών είναι ξεπερασμένες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαΐου και συμμετείχαν 674 υψηλόβαθμα στελέχη σε 24 χώρες, που εκπροσωπούσαν εταιρείες με κέρδη άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου