Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Επενδύουν ξανά σε εργατικό δυναμικό oι ΗΠΑ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2010
Τους απολύουν και μετά τους…ξαναπροσλαμβάνουν! 54% των μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, που απέλυσαν τους υπαλλήλους τους τον προηγούμενο χρόνο, προσπαθούν να ξαναχτίσουν το εργατικό δυναμικό τους, ωστόσο θα δυσκολευθούν να βρουν εξειδικευμένους εργάτες για να προσλάβουν, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.
Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία «Accenture», που πραγματοποίησε την έρευνα, περίπου οι μισές από τις μεγάλες εταιρείες επιθυμούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να φτάσουν τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν πριν από την ύφεση, και μόλις το 13% δηλώνει ότι θέλει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της.
Επιπλέον, είναι σημαντικό το στοιχείο που παρουσιάζει η έρευνα. Οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για τον έλεγχο τους κόστους, καθώς όσες εστίασαν σ’ αυτόν τον τομέα είδαν να μειώνεται το κόστος κατά 41% στα μέσα του 2009, ενώ θα φτάσει στο 18% το 2011. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις εστιάζουν πλέον στις επενδύσεις και κινητοποιούν τους μηχανισμούς προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Οι προσλήψεις έχουν αυξηθεί κατά 24% και μέσα στο επόμενο 12μηνο η αύξηση αυτή θα φτάσει στο 37%. Εκείνο, όμως, που υπογραμμίζεται στην έρευνα είναι ότι οι εταιρείες διαπιστώνουν ότι μέρος τού εργατικού τους δυναμικού έχει χάσει πλέον την εμπειρία και την εξειδίκευσή του. Η «Accenture» τονίζει ότι οι εργαζόμενοι καθώς βρίσκονταν στην ανεργία έχασαν μέρος των δυνατοτήτων τους, που τώρα προσπαθούν οι ίδιοι και οι εταιρείες να αποκτήσουν εκ νέου επενδύοντας στην εκπαίδευση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στις πωλήσεις και στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών. Το 27% ανέφερε στην έρευνα ότι το εργατικό δυναμικό στον τομέα των πωλήσεων είχε μειωμένη εμπειρία και γνώσεις, ενώ το 25% των εταιρειών ότι οι γνώσεις στις οργανώσεις εξυπηρέτησης πελατών είναι ξεπερασμένες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαΐου και συμμετείχαν 674 υψηλόβαθμα στελέχη σε 24 χώρες, που εκπροσωπούσαν εταιρείες με κέρδη άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου