Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Προβλήματα στις πτήσεις από τη «λευκή απεργία» των ελεγκτών

Καθυστερήσεις αλλά και ακυρώσεις πτήσεων προκαλούν ταλαιπωρία στους επιβάτες.
Εμείς κάνουμε αγώνες να πάνε ποιο πολλοί τουρίστες στην Γενέτειρα
και αυτοί απεργούν!!!  Καλά μια ζωή το ίδιο βιολί;
Η Σύνταξη

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010
Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια προκαλεί η «λευκή απεργία» στην οποία προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με τις πτήσεις να καθυστερούν από 15 λεπτά μέχρι και τέσσερις ή και περισσότερες ώρες, ενώ σημειώνονται και ακυρώσεις.
Μέχρι το απόγευμα, σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε πάνω από 120 πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι περισσότερες πτήσεις στις οποίες παρατηρήθηκε καθυστέρηση αφορούν προορισμούς του εσωτερικού.
Με μεγάλες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας αρχής γενομένης από χθες τα μεσάνυχτα κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε χθες, σε έκτακτη συνεδρίαση, την αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών για τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου, επιτρέποντας συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων ανά ώρα.
Η απόφαση αυτή έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις πτήσεων, δεδομένου ότι το καλοκαίρι, οπότε είναι μεγαλύτερη η τουριστική κίνηση, ο αριθμός των πτήσεων που εξυπηρετούν ανά ώρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι μεγαλύτερος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση σημειώνει ότι απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο νόμου που προωθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, και επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τρόπο που θα καθοριστεί τις προσεχείς ημέρες.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Ένωση επέδειξε θέληση συνεργασίας και υπευθυνότητα, σεβόμενη την αεροπορική κοινότητα και το επιβατικό κοινό, συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση της αύξησης της κυκλοφορίας και το ίδιο θα προσπαθήσει να πράξει εφεξής, προασπίζοντας ταυτόχρονα το μέλλον της εναέριας κυκλοφορίας και την ασφάλεια των πτήσεων και λαμβάνοντας προς τούτο όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου