Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα των Νέων

Το Απολλώνιο Φως, από τον ολόλαμπρο ουρανό της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε και πάλι τις ακτίνες του και με μια σεμνή τελετή, απόλυτα συνυφασμένη με το Ολυμπιακό ιδεώδες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010».
Η φλόγα, από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ινούς Μενεγάκη μεταλαμπαδεύτηκε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο Απόστολο Κουταβά και μετά από συμβολική λαμπαδηδρομία μέσα στο Αρχαίο Στάδιο, παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της Σιγκαπούρης Ser Miang NG.
Η σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της Σιγκαπούρης Σερ Μιάνγκ, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τάσος Αποστολόπουλος.
Το παρών έδωσαν επίσης δεκάδες μέλη της ΔΟΕ, Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι της πολιτικής ηγεσίας, ανάμεσα στους οποίους ο Υπουργός Ανάπτυξης Αθλητισμού και Νεολαίας της Σιγκαπούρης Βίβιαν Μπαλακρισχνάν, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της Σιγκαπούρης Φράνσις Τσονγκ, ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας καθώς επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και συλλόγων. Παρόντες στην τελετή αφής και οι Πρεσβευτές των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Γελένα Ισινμπάγεβα και Σεργκέι Μπουμπκα.
Την τελετή, παρακολούθησαν επίσης, αψηφώντας τον ήλιο, δεκάδες θεατές, άνθρωποι κάθε ηλικίας από την Ελλάδα και τον εξωτερικό που βρέθηκαν στην περιοχή για να ζήσουν από κοντά τη σημαντική αυτή στιγμή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010».
Οι χαιρετισμοί…
Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων της Σιγκαπούρης και της Ελλάδας από την Δημοτική Μουσική Πατρών υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Χρήστου Λουκά. Ταυτόχρονα έγινε και η έπαρση των αντίστοιχων σημαιών. Τον συντονισμό της τελετής είχε για μια ακόμα φορά ο Αλέξης Κωστάλας.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, άνοιξε την τελετή με χαιρετισμό. Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς. Στην ομιλία του ο Σπύρος Καπράλος στάθηκε μεταξύ άλλων στη γέννηση του νέου θεσμού. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Δρ. Ζακ Ρογκ αναφέρθηκε στον συνδυασμό του αθλητισμού με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό που θα γίνει στη Σιγκαπούρη.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Σιγκαπούρη 2010» Ser Miang NG τόνισε «Ο τόπος γέννησης είναι πάντοτε σημαντικότερος από άλλα μέρη γιατί αντιπροσωπεύει τη γέννηση, το σημείο που όλα ξεκινούν». Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Ζακ Ρογκ και στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Σιγκαπούρη 2010» Σερ Μιάνγκ.

Το τελετουργικό…
Ακολούθησε το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας το οποίο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός επισήμων. Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη και οι ιέρειες σε πομπή, μπήκαν στο Αρχαίο Στάδιο με χορογραφία της Άρτεμιδας Ιγνατίου και η Πρωθιέρεια παρέδωσε τη φλόγα και ένα κλαδί ελιάς στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης εφήβων της Γυμναστικής στο Τραμπολίνο Απόστολο Κουταβά.
Μετά την πραγματοποίηση συμβολικής λαμπαδηδρομίας μέσα στο Αρχαίο Στάδιο με τη συμμετοχή τριών ακόμα αθλητών, της Αμάντα Ξιανγκ Κι Λιμ και του Αμπντούλ Ραζάκ Σίλας από τη Σιγκαπούρη, ο τελευταίος Λαμπαδηδρόμος Νίκος Τσιώκος παρέδωσε τη Φλόγα στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος την παρέδωσε με τη σειρά του στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της Σιγκαπούρης Σερ Μιάνγκ.

Το ταξίδι της Φλόγας…
Η Τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία δίνει το έναυσμα για το 13ήμερο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας Νέων στις πόλεις που αντιπροσωπεύουν τις πέντε ηπείρους του πλανήτη. Στη συνέχεια φτάνει στη Σιγκαπούρη στις 6 Αυγούστου για την παραδοσιακή Λαμπαδηδρομία στο νησί, διάρκειας 6 ημερών.
Οι πέντε πόλεις είναι το Βερολίνο (η Γερμανία αντιπροσωπεύει την Ευρώπη), το Ντακάρ (η Σενεγάλη αντιπροσωπεύει την Αφρική), η πόλη Μεξικού (το Μεξικό αντιπροσωπεύει την Αμερική), το Όκλαντ (η Νέα Ζηλανδία αντιπροσωπεύει την Ωκεανία) και η Σεούλ (η Νότιος Κορέα αντιπροσωπεύει την Ασία).
Το ταξίδι της Φλόγας θα κορυφωθεί, όταν η δάδα θα μεταφερθεί στο «Μαρίνα Μπέι» στη Σιγκαπούρη, στη μεγαλύτερη μαρίνα του κόσμου, στις 14 Αυγούστου, όπου θα γίνει η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010. Η Φλόγα θα παραμείνει αναμμένη τις 12 ημέρες που διαρκούν οι Αγώνες, μέχρι την Τελετή Λήξης στις 26 Αυγούστου 2010.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Νάνσυ Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου