Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Μαζική έξοδος των πλουσίων Κινέζων στη Δύση

Μόνιμη διαμονή σε δυτικές χώρες επιζητούν ολοένα και περισσότεροι πλούσιοι Κινέζοι, μέσω προγραμμάτων που επιτρέπουν στους επενδυτές με υψηλά εισοδήματα να «αγοράζουν» την υπηκοότητα.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2010
Ο αριθμός των Κινέζων επενδυτών που πήραν άδεια μόνιμης παραμονής στον Καναδά έχει διπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση στην Οτάβα πάγωσε όλες τις αιτήσεις που βρίσκονται στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα μεταναστών επενδυτών, ενώ μελετά τα σχέδια για διπλασιασμό των κονδυλίων που χρειάζονται για τη απόκτηση βίζας.
Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμη να υποβάλλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα που «τρέχει» η επαρχία του Κεμπέκ. Παράλληλα στα σεμινάρια που πραγματοποιούν οι εταιρείες συμβούλων για βίζα στην Κίνα, ενθαρρύνουν τον κόσμο να καταθέσουν αιτήσεις για το πρόγραμμα του Κεμπέκ, πριν διπλασιαστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις προκειμένου να συμβαδίζουν με τις προτάσεις τις ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Χρήματα και εμπειρία
Μία ολόκληρη επιχείρηση έχει στηθεί γύρω από το σύστημα αίτησης και απόκτησης της άδειας παραμονής για τους Κινέζους «προνομιούχους» επιχειρηματίες και αστούς, που αναζητούν διέξοδο από την Κίνα.
Ο μέσος όρος ηλικίας που καταθέτουν τα χαρτιά τους για την απόκτηση της πολυπόθητης βίζας είναι 40 με 45 ετών, επισημαίνει ο σύμβουλος για θέματα αδειών παραμονής, Βίνσεντ Τσεν, ωστόσο οι ηλικίες μειώνεται.
Όσο αυξάνεται ο αριθμός των αιτούντων ο μέσος όρος ηλικίας υποχωρεί γύρω στα 30. Κυρίως νεαρά ζευγάρια της πλούσιας μεσαίας τάξης. Στην Κίνα οι εταιρείες θα τους παρουσιάσουν μέσα από ένα βίντεο τη χώρα του Καναδά και την υπηρεσία που θα καταθέσουν την αίτηση για τη βίζα. «Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενσωμάτων ή να ξέρετε αγγλικά», τονίζεται στο βίντεο.

Προϋποθέσεις για τη βίζα
Ο Καναδάς δεν έχει αλλάξει τις προϋποθέσεις του προγράμματος για τους «μετανάστες επενδυτές» από το 1991. Το πρόγραμμα του Κεμπέκ απαιτεί από τους αιτούντες για βίζα να έχουν περιουσία 800.000 δολάρια Καναδά (776.000 δολάρια ΗΠΑ) και να επενδύσουν έως και 400.000 δολάρια Καναδά στη χώρα. Επιπλέον, θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν δύο χρόνια εμπειρίας στη διοίκηση επιχειρήσεων.
Η διαδικασία για την έκδοση της βίζας στον Καναδά διαρκεί έως και δυόμισι χρόνια, ωστόσο τα οικονομικά κριτήρια είναι τα χαμηλότερα στην αγορά. Όπως, μάλιστα επισημαίνουν οι αρχές του Κεμπέκ, είναι πιο φθηνά απ' ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι επενδυτές θα πρέπει να επενδύσουν 1,5 εκατ. δολάρια σε πέντε χρόνια. Ωστόσο, η διαδικασία έκδοσης της βίζας είναι η πιο γρήγορη και ολοκληρώνεται σε μόλις τρεις μήνες.
Στις ΗΠΑ οι αιτούντες θα πρέπει να επενδύσουν 1 εκατομμύρια δολάρια και η επιχείρησή τους θα πρέπει να δημιουργήσει τουλάχιστον 10 νέες θέσεις εργασίας. Η διαδικασία για την έκδοση της βίζας απαιτεί 1,5 χρόνο.
Οι λόγοι για τους οποίους οι Κινέζοι επιχειρηματίες ζητούν βίζα μόνιμης παραμονής ή ακόμη και υπηκοότητα είναι πολλοί. Ωστόσο, ο στόχος δεν είναι να μείνουν μόνιμα στο εξωτερικό, αλλά με τα νέα χαρτιά τους να επιστρέψουν στην Κίνα και να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς περιορισμούς.
Το Πεκίνο εκτιμά ότι πολλά άτομα που έχουν κάνουν αίτηση θα μείνουν στο εξωτερικό και ανησυχεί ότι θα χάσει ορισμένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που έχει ανάγκη η Κίνα.
Το 2009 ο Καναδάς παραχώρησε την υπηκοότητα σε 1.823 Κινέζους στο πλαίσιο του προγράμματος μεταναστών επενδυτών. Ακόμη και αν τα άτομα αυτά κατέθεσαν τις ελάχιστες οικονομικές προϋποθέσεις, τότε η Κίνα έχασε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: Καθημερινή - BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου