Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Αντικαπνιστική συνεργασία Ελλάδας - Χάρβαρντ

Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2010
Αντικαπνιστικη συνεργασία με το Χάρβαρντ
Μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση και τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για το κάπνισμα υπογράφει τη Δευτέρα το πρωί ο κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, που χρηματοδοτείται με ένα εκατ. δολάρια από ελληνοαμερικανικό επιχειρηματία.
Αυτή η συνεργασία αναμένεται να φέρει περισσότερα αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνει για δεύτερη φορά η Ελλάδα να κόψει το τσιγάρο με ένα νόμο που έρχεται σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και απαγορεύει το κάπνισμα σε κάθε κλειστό δημόσιο χώρο.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό, ο παραβάτης επιχειρηματίας κινδυνεύει να χάσει την άδεια του, ενώ ο παραβάτης πολίτης καπνιστής που δε θα σεβαστεί την ολική απαγόρευση θα πληρώσει πρόστιμο το οποίο επιβάλει η Δημοτική Αστυνομία και αποστέλλεται στη ΔΟΥ στην οποία ανήκει ο πολίτης.
Τονίζεται ότι το κάπνισμα δε βλάπτει μόνο την υγεία, αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς περίπου 700.000 μέρες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία οφείλονται σε ασθένειες που προκαλούνται από το κάπνισμα.
Αυτές οι ασθένειες κοστίζουν ιδιαίτερα ακριβά και στα ασφαλιστικά μας ταμεία καθώς οι καπνιστές, πέρα από τη μεγαλύτερη νοσηρότητα, εμφανίζουν μειωμένη παραγωγικότητα, απουσίες από την εργασία και πρόωρη αποχώρηση από τη δουλειά τους.
Η Ελλάδα κατέχει μαζί με την Κούβα το ρεκόρ στο κάπνισμα.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλός (70% στις ηλικίες 16 - 25 ετών, από τους οποίους 45% είναι συστηματικοί καπνιστές).
Πολύ ανησυχητικό είναι, ότι καπνίζει το 37% των παιδιών ηλικίας 12 - 17 ετών.

Πηγή: ΣΚΑΙ, Μελίνα Τσέλιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου