Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Magnifica όπως λέμε μεγαλοπρεπές

                                                                                    Photo: Patris
Υπάρχουν αρκετές λέξεις στο ελληνικό λεξικό για να αποδώσει κάποιος τον ορισμό της ιταλικής «Magnifica». Και χωρίς υπερβολή, χρειάζονται όλες για να περιγράψουν την εμφάνιση του πολυτελέστατου κρουαζιερόπλοιου της MSC με το όνομα Magnifica. Το ενδέκατο πλοίο του στόλου της ναυτιλιακής εταιρίας έφτασε χθες το πρωί στο λιμάνι του Κατακόλου, στον μοναδικό ελληνικό προορισμό του, εκτελώντας το παρθενικό του ταξίδι.

Μετά το MSC Splendida, το Κατάκολο υποδέχτηκε το νέο στολίδι της εταιρείας και 3000 περίπου επιβάτες. Ο δήμαρχος του Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο λιμενάρχης Κατακάλου, αντιπροσωπεία της ΝΑ Ηλείας κ.α. καλωσόρισαν χθες το πλοίο και το πλήρωμά του και εκείνοι με τη σειρά τους, τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν στους μαγευτικούς χώρους. Μάλιστα ο καπετάνιος του πλοίου Τζουλιάνο Πόσι, ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Πλατανιάς ήταν παλιοί γνώριμοι, καθώς ο καπετάνιος έχει ξαναβρεθεί στο Κατάκολο με άλλο πλοίο της εταιρείας.

Ο κ. Πόσι, στο σύντομο αλλά θερμό χαιρετισμό του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Κατάκολο και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας, σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θα έχει στο πλευρό της την υποστήριξη της Ιταλίας. «Διάβαζα σήμερα για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Όλες όμως οι χώρες βρίσκονται σε ανάλογη θέση. Ο Μπερλουσκόνι είπε ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα και έτσι πρέπει να γίνει».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο δήμαρχος του Πύργου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η χώρα μας δεν είναι αυτή που έχουν φροντίσει ορισμένοι να μεταφέρουν στο εξωτερικό και πως μόλις περάσει η δύσκολη περίοδος θα ξαναβρεί την αξιοπιστία της. Αναφερόμενος στην Ηλεία τόνισε ότι «ο τόπος χαρακτηρίζεται από την Αρχαία Ολυμπία και ταυτόχρονα μια ωραία αστική ενδοχώρα που προσφέρει πολλά στους επιβάτες».

Τέλος, ο κ. Πλατανιάς, αφού καλωσόρισε και εκείνος με τη σειρά του το πλήρωμα απάντησε στον καπετάνιο λέγοντας ότι ήδη ο νομός έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις με την Ιταλία, καθώς το Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας με έδρα την Ηλεία έχει παράρτημα στο Λέτσε. Μετά την ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών πλακετών, που εκτός από τους παραπάνω παρέλαβαν επίσης ο κεντρικός πράκτορας της MSC κ. Περικλής Κατσίνας και ο ναυτιλιακός πράκτορας κ. Παναγιώτης Φάκλαρης, ακολούθησε ξενάγηση στους καταπληκτικούς χώρους του πλοίου.

Λόρεν, Μούσχουρη και Ραμαζότι, νονοί του Magnifica

Οταν σε έχουν βαφτίσει μερικά από τα κορυφαία ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος η πορεία σου δεν μπορεί να είναι λιγότερο φωτεινή και λαμπερή. Τη σαμπάνια στο MSC Magnifica έσπασαν στις 6 Μαρτίου στο Αμβούργο η Σοφία Λόρεν, η Νάνα Μούσχουρη και ο Ερος Ραμαζότι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία MSC έχει επιλέξει το λιμάνι του Κατακόλου και την Αρχαία Ολυμπία ως προορισμό τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο το νεότερο μέλος του στόλου της, δρομολογείται προς το Κατάκολο μαζί με άλλα πλοία της εταιρίας. Το Magnifica αποτελεί έναν πλωτό παράδεισο, που μπορεί να μεταφέρει στα 16 καταστρώματά του περίπου 3000 επιβάτες που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες 1000 μελών πληρώματος. Οι επιβάτες του μπορούν να απολαύσουν την πολυτέλεια και την άνεση σε όλο τους το μεγαλείο, επιλέγοντας ανάμεσα σε υπέροχα δωμάτια και σουίτες, αρκετά εστιατόρια και μπαρ, ένα υπέροχο θέατρο, κινηματογράφο, καζίνο, ντίσκο, ενώ ως πολυτελής παράδεισος γαλήνης χαρακτηρίζεται στο MSC Aurea Spa, ο χώρος ευεξίας του πλοίου.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Βίκυ Γκουγκουστάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου