Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο της Φιγαλείας



Τρόμος και φόβος επικρατεί στην Φιγαλεία μετά τις χθεσινές καταστροφές στο Νεκροταφείο του χωριού και σε αυτοκίνητα τουλάχιστον τεσσάρων κατοίκων του χωριού.
Ο «άγνωστος» που δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει τέτοια παραβατική συμπεριφορά. Κατά την διάρκεια της νύχτας βεβήλωσε τουλάχιστον τρείς τάφους ενώ μαχαίρωσε…αρκετές τετράδες λάστιχα….

Οι κάτοικοι μιλούν για μία κατάσταση που τελευταία έχει γίνει ανεξέλεγκτη και έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις ενώ εκφράζουν φόβο και για την ίδια την ζωή τους.
«Είχα το αμάξι σταθμευμένο και ήρθα να το πάρω το πρωί για να πάω στην δουλειά μου. Βρήκα και τα τέσσερα λάστιχα σκισμένα με μαχαίρι. Έχουν γίνει και σε άλλα αμάξια τέτοια ζημιά ενώ έχει γίνει και στο νεκροταφείο καταστροφή», τόνισε ο κ Νίκος Καπλάνης.

Φοβούνται….
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τον φόβο για την ίδια τους την ζωή.
«Έχω δύο παιδιά και φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμο μόνα τους. Μας έσκισε τα τέσσερα λάστιχα του αυτοκινήτου. Που θα βρούμε τα 800 ευρώ για να τα πληρώσουμε. Το αυτοκίνητο δεν το έχω ξεχρεώσει ακόμα. Το πρωί ο άντρας μου δεν είχε με τι να πάει να αρμέξει τα πρόβατα που τα έχουμε στο Θολό. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα τώρα», επεσήμανε η Μαριάμ Καπλάνη.
«Έξι φορές έχει γυρίσει το πρόχειρο παράπειγμα που έχω τις κότες και μου τις έχει πλακώσει. Έχει κόψει τα σκοινιά των γιδιών. Και τι δεν μου έχει κάνει. Τον πήγα και στον εισαγγελέα και τίποτα δεν έχει γίνει. Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο.

Μάλιστα το παραδέχθηκε και μου είπε ότι το έκανε για χαβαλέ», υποστηρίζει η κ Μανώλη Κλεονή.

Νεκροταφείο
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο νεκροταφείο της Φιγαλείας όπου όλα από τι λένε οι κάτοικοι έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι.

Τρεις τάφοι έχουν καταστραφεί τελείως ενώ μέσα στην εκκλησία είχε πετάξει τα μανουάλια και τα κεριά στο πάτωμα.
«Εμένα ο ανιψιός μου με ειδοποίησε πως είχαν καταστρέψει το μνήμα του άντρα μου. Είχε γίνει άλλη μία φορά είχε καταστρέψει το σταυρό. Το Καλοκαίρι είχε πάει να με σκοτώσει ενώ είχε σπάσει τζαμαρίες σε μαγαζιά. Του έχω κάνει μήνυση για το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει γίνει το δικαστήριο. Τα κατάστρεψε όλα», τονίζει η κ Κούλα Κομπορόζου.

Source: Patris, Παναγιώτης Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου