Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος

24/03/2010
Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια θα χορηγείται βασική σύνταξη από το 2018, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υποστήριξε ότι βιάζονται όσοι μιλούν για μείωση των συντάξεων.
Αναφερόμενος στα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, είπε ότι δε θα αυξηθούν αλλά θα υπάρξουν κίνητρα όπως ειδικός αυξημένος συντελεστής για την ανταποδοτική σύνταξη για όσους παραμείνουν πάνω από 35 ή 37 χρόνια.
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στόχος είναι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης να ανέβει στα 63,5 χρόνια.
Παράλληλα, ο υπουργός συμπλήρωσε πως το 2013 θα είναι το μεταβατικό διάστημα και όποιος έχει κατοχυρώσει δικαίωμα, δε θα υποστεί αλλαγή στον τρόπο συνταξιοδότησής του.
Ταυτόχρονα προέτρεψε τους εργαζόμενους να μην φεύγουν από την εργασία τους.
Αναφερόμενος στην εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο δημόσιο είπε ότι η χώρα ακολούθησε λάθος νομική γραμμή επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι στόχος του νέου ασφαλιστικού είναι το 2030 να πληρώνουμε για συντάξεις το 4,8% του ΑΕΠ, δηλαδή το ποσό που δαπανήθηκε το 2008.
Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ενιαίος φορέας διαχείρισης αποθεματικών, προτείνοντας οι επενδύσεις τις περιουσίας των ταμείων να γίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα ενημερώνει τη Βουλή.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου