Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Βαριά καταδίκη επιχειρηματία που ξέπλυνε χρήματα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Ποινή δεκαετούς κάθειρξης σε επιχειρηματία που «ξέπλυνε» 7,5 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Sapard».

Ποινή δεκαετούς κάθειρξης επιβλήθηκε από δικαστήριο της Σόφιας, στον επιχειρηματία Μάριο Νικόλοφ, καθώς κρίθηκε ένοχος για το «ξέπλυμα» 7,5 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Sapard». Η σύζυγος του κ. Νικόλοφ, Μαριάνα Νικόλοβα καταδικάστηκε και αυτή σε οκταετή κάθειρξη, με τις ίδιες κατηγορίες. Ο, επίσης, κατηγορούμενος Λιούνμτιλ Στόικοφ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ο Νικόλοφ, ο Στόικοφ και έξι άλλοι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν, αρχικά (το 2006), για υπεξαίρεση χρημάτων από το πρόγραμμα «Sapard», έπειτα από μια σχετική αναφορά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Η σύνδεση των Νικόλοφ και Στόικοφ έγινε, έπειτα από αναφορά των επιθεωρητών του ειδικού σώματος ελέγχου καταπολέμησης της διαφθοράς, από την οποία προέκυψε πως οι δύο συνδέονταν μέσω εταιρίας off shore, την οποία χρησιμοποιούσαν για το «ξέπλυμα» των χρημάτων.

Οι συγκατηγορούμενοι του Νικόλοφ και του Στόικοφ, Γκρίκοφ Γκλάβεφ, Ιβάν Ιβάνοφ, Αννα Σάρκοβα και Βαλεντίν Ανγκέλοφ καταδικάστηκαν σε οκταετή κάθειρξη, έκαστος. Όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός του Στόικοφ, θα καταβάλλουν 30.000 λέβα ως χρηματικό πρόστιμο, ενώ τους επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για συμμετοχή σε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος, του οποίου επικεφαλής ήταν ο Νικόλοφ.

Ο εισαγγελέας Αντρέι Αντρέεφ δήλωσε πως δεν υπήρξε ποτέ κανένα στοιχείο που να συνδέει άμεσα τον Στόικοφ με την υπόθεση. Την απόφαση του δικαστηρίου μπορούν να εφεσιβάλλουν οι καταδικασθέντες, σε διάστημα 15 ημερών.

Source: KATHIMERINI με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου