Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κυβερνητική υπαναχώρηση για εκκλησιαστική περιουσία

Δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας

Κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο και σύμφωνα με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών και Εμπορίου τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη. Εάν χρειαστεί, η επεξεργασία του θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Τετάρτη.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, προανήγγειλε ότι η υποχρεωτική εφαρμογή του ΦΠΑ σε όλους τους κλάδους της οικονομίας θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου του 2010.
Ο κ. Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε δίκαια που προβλέπει το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι «στόχο έχουν να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή». Ανέφερε μάλιστα πως πάνω από το 56% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν εισόδημα κάτω του απαλλασσόμενου.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, η κυβέρνηση φαίνεται πως υπαναχωρεί. Όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δυνατότητα έκπτωσης μέχρι και 50% στις δαπάνες.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε για την Παρασκευή (10.00) την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να εξεταστεί το θέμα.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου