Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Απέλασε τον ισραηλινό διπλωμάτη η Βρετανία

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τα πλαστά διαβατήρια στην υπόθεση της δολοφονίας του στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ

23/03/2010
Την απέλαση ενός ισραηλινού διπλωμάτη, επισημαίνοντας την "ευθύνη" του Ισραήλ στη χρήση των πλαστών βρετανικών διαβατηρίων τον Ιανουάριο στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.
"Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν πειστικοί λόγοι να πιστεύουμε ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για αυτή την κατάχρηση των βρετανικών διαβατηρίων", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ανακοινώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας για την υπόθεση αυτή.
"Ζήτησα ένα μέλος της πρεσβείας του Ισραήλ να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο, ως συνέπεια αυτής της υπόθεσης", πρόσθεσε ο κ. Μίλιμπαντ, μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Λονδίνο Ρον Πρόσορ εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση του βρετανικού υπουργείο Εξωτερικών.
"Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασίλειου είναι αμοιβαίας σημασίας και είμαστε συνεπώς απογοητευμένοι από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης. Η πρόθεσή μας είναι σαφώς να ενισχύσουμε τα στέρεα θεμέλια των σχέσεών μας, που είναι τόσο ζωτικής σημασίας και ωφέλιμες για τις δύο χώρες μας" δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ.

Ερευνά την υπόθεση και η Γαλλία
Στο μεταξύ, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι άρχισε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη χρήση των τεσσάρων πλαστών γαλλικών διαβατηρίων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τον Ιανουάριο στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου για πλαστογραφία και παραχάραξη, κατοχή πλαστών διοικητικών εγγράφων, κατηγορίες που είναι δυνατό να οδηγήσουν σε ποινική δίωξη, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Σύμφωνα με τη γαλλική εισαγγελία, οι επαληθεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ταυτότητα των ατόμων που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης έδειξαν ότι τα διαβατήρια που είχαν στην κατοχή τους "είτε είχαν εκδοθεί βάσει ψευδών στοιχείων ταυτότητας είτε είχαν παραποιηθεί".

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου