Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ληστεία στο δρόμο…

31.03.10
Αγριεύει το σκηνικό της εγκληματικότητας στην Ηλεία, μετά το χθεσινό και πιο πρόσφατο κρούσμα ληστείας, που συνέβη στην περιοχή του Φλόκα νωρίς το βράδυ. Δύο νεαροί άνδρες, πιθανόν αλλοδαποί, που επέβαιναν σε μηχανή τύπου εντούρο, σταμάτησαν οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου καταμεσής του δρόμου και τον λήστεψαν. Στην συνέχεια ανέβηκαν πάνω στη μηχανή και τράπηκαν σε φυγή. Από τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ, δεν έχει γίνει γνωστό αν επρόκειτο για τυχαίο «χτύπημα» ή αν οι δύο δράστες είχαν παρακολουθήσει τον παθόντα.

«Τα λεφτά σου γρήγορα...»
Περίπου στις 8,30 χθες το βράδυ οδηγός αυτοκινήτου, ηλικίας 53 ετών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκινείτο στον δρόμο που συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με το φράγμα του Φλόκα με προορισμό την Κρέστενα. Ξαφνικά και ενώ είχε περάσει το χωριό Φλόκα και πλησίαζε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας, ένας νεαρός χωρίς να έχει κρύψει το πρόσωπό του βγήκε στο δρόμο και έκανε νόημα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος μείωσε ταχύτητα, πιστεύοντας πως ο νεαρός χρειαζόταν βοήθεια. Άλλωστε στον παρακείμενο χωματόδρομο, βρισκόταν ακόμα ένας νεαρός δίπλα σε μια μηχανή εντούρο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου πάγωσε όταν μόλις σταμάτησε, ο νεαρός που τον είχε σταματήσει έβγαλε από την τσέπη του ένα περίστροφο και τον σημάδεψε. «Τα λεφτά σου γρήγορα», φέρεται να είπε ο ληστής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε σπαστά ελληνικά. Ο οδηγός σάστισε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να βγάλει από την τσέπη του τα χρήματα που είχε και να τα παραδώσει. Αλλωστε, με την κάννη του όπλου να τον σημαδεύει, δεν είχε και πολλές επιλογές. Ο δράστης πήρε γρήγορα τα 550 ευρώ που είχε στην τσέπη του ο οδηγός, έτρεξε χωρίς χρονοτριβή στον συνεργό του και τράπηκαν σε φυγή προς την περιοχή του φράγματος. Ο παθών σοκαρισμένος από την ληστρική επίθεση, βρήκε το κουράγιο να ειδοποιήσει την Αστυνομία και αμέσως μετά να ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες βγήκαν στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής, αναζητώντας τους δύο δράστες. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο δράστες φορούσαν τζιν παντελόνι και μπουφάν και στο κεφάλι τους είχαν σκουφάκια. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα ληστείας μέσα σε δύο μήνες στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ομοιότητα στη δράση των ληστών, με τη χρήση μηχανής εντούρο, περιστρόφου, από άτομα νεαρής ηλικίας και πιθανότατα αλλοδαπών. Είναι πολύ πιθανό με βάση την πρακτική που έχει καταγραφεί από τις προηγούμενες ληστείες, οι δράστες να έχουν εγκαταλείψει τη μηχανή σε κοντινό σημείο από αυτό της ληστείας και να είναι κλεμμένη. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, περισσότερα στοιχεία για τη ληστεία θα σας παραθέσουμε στο αυριανό μας ρεπορτάζ.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Γιάννης Σπυρούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου