Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν ο Ομπάμα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να αποκτήσει προσωπική εικόνα για τον οκτάχρονο πόλεμο που κληρονόμησε και η ένταση του οποίου κλιμακώνεται επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

KAMΠΟΥΛ. («Ασοσιέιτεντ Πρες»). Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να αποκτήσει προσωπική εικόνα για τον οκτάχρονο πόλεμο που κληρονόμησε και η ένταση του οποίου κλιμακώνεται επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Υστερα από μια πολύωρη πτήση, που κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας, ο Αμερικανός Πρόεδρος προσγειώθηκε χθες στο Αφγανιστάν, όπου επρόκειτο να παραμείνει για λίγες ώρες. Οπως έγινε γνωστό, ο Μπαράκ Ομπάμα πέταξε με ελικόπτερο από την αεροπορική βάση του Μπαγκράμ στην πρωτεύουσα Καμπούλ, όπου είχε συνάντηση με τον Αφγανό ομόλογό του, Χαμίντ Καρζάι, αλλά και με μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα σε εμπόλεμη ζώνη ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει ανάλογη αιφνιδιαστική και μυστική ταυτόχρονα επίσκεψη στο Ιράκ.

Ενδεικτικό, εξάλλου, της μυστικότητας της χθεσινής επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν, είναι ότι ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, ενημερώθηκε για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου μόλις μία ώρα προτού αυτός προσγειωθεί.
Η επίσκεψη αυτή στο Αφγανιστάν πραγματοποιείται ύστερα από μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τον Αμερικανό Πρόεδρο. Υπενθυμίζεται πως ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις, που κράτησαν περίπου ένα χρόνο, ο Αμερικανός Πρόεδρος πέτυχε έναν πολύ σημαντικό στόχο που είχε θέσει: την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει να σταλούν στο Αφγανιστάν επιπλέον 30.000 Αμερικανοί στρατιώτες προκειμένου να περιοριστεί η δράση των Ταλιμπάν που επιδιώκει να αναλάβει εκ νέου τον έλεγχο της χώρας.

Αυτές οι πρόσθετες δυνάμεις συνεχίζουν να καταφτάνουν στο Αφγανιστάν και το καλοκαίρι ο συνολικός αριθμός τους θα ανέρχεται στους 100.000. Υπενθυμίζεται πως όταν ο Μπαράκ Ομπάμα εγκαταστάθηκε στο Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2009, στο Αφγανιστάν υπήρχαν περίπου 34.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Η χθεσινή επίσκεψη, εξάλλου, του Ομπάμα στο Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες ύστερα από νέο απειλητικό μήνυμα του αρχιτρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κάποια ανακοίνωση για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Καμπούλ. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πάντως, τόνισαν μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ήθελε εδώ και καιρό να κάνει αυτή την επίσκεψη αλλά υπήρχαν διάφορα εμπόδια στην πραγματοποίησή της.
Πρόκειται, πάντως, για τη δεύτερη επίσκεψη του Ομπάμα στο Αφγανιστάν. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν τότε εκείνος ήταν υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Source: National Herald, APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου