Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τροπαιούχοι οι «βυσσινί» για 12η φορά

37ος τελικός του Κυπέλλου Ηλείας,
ανάμεσα στον Αστέρα Αμαλιάδας και τον ΠΑΟ Βάρδας


Χρειάστηκε να φθάσουμε στις καθυστερήσεις για να σημειωθεί γκολ και να κριθεί ο 37ος τελικός του Κυπέλλου Ηλείας, ανάμεσα στον Αστέρα Αμαλιάδας και τον ΠΑΟ Βάρδας, με τους «βυσσινί» να επικρατούν 2-0 και να πανηγυρίζουν το 12ο τρόπαιο στην ιστορία τους.
Στο 94’ ο Νίκος Δαβουρλής πέτυχε με σουτ το 1-0, ενώ ο ίδιος παίκτης, τρία λεπτά αργότερα, αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Λυμπέρης και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 , σε ένα ματς που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης, παρουσία 1300 περίπου θεατών.

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά κινητικές, με τον Αστέρα να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του, αλλά και τον ΠΑΟΒ, να έχει και αυτός τις δικές του καλές στιγμές, με πιο χαρακτηριστική το δοκάρι του Διαμαντόπουλου.
Η ομάδα της Αμαλιάδας, απείλησε πρώτη στο 4’, όταν ο Γαργαρώνης σε σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΟΒ, σούταρε, αλλά απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ ο Βραχνής. Από εκεί και πέρα , ο Λυμπέρης στο 7’, έπειτα από ατομική προσπάθεια και πάσα του Παπαθεοδώρου, είχε σουτ που έδιωξε ο Διαμαντόπουλος.

Οι «πράσινοι» έφθασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Τρυφωνόπουλου στο 18’, όταν από σέντρα -σουτ του Δημητρόπουλου, ο Τσιχλιάς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ενώ μέχρι την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας αγώνα, ο Αστέρας είχε άλλες τρεις καλές ευκαιρίες.
Το σουτ του Φερεκίδη στο 20’ πέρασε άουτ, το αριστερό πλασέ του Λούρμπα στο 29’, απομάκρυνε με υπερένταση ο Ψυχογιός και το δυνατό σουτ του Δαβουρλή στο 30’, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΒ.
Στο 37’ όμως και ο ΠΑΟΒ, όπως προαναφέραμε , έφθασε κοντά στο γκολ, όταν από κόρνερ του Παπουτσή, η μπάλα , σε κεφαλιά του Διαμαντόπουλου, χτύπησε στο πάνω μέρος του δοκαριού και πέρασε άουτ.

«Καθάρισε» στις καθυστερήσεις ο Δαβουρλής
Στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε δυο φορές με τον Αντρέα Γούρμο. Αρχικά στο 47’, όταν από σέντρα-σουτ του επιθετικού του ΠΑΟΒ, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τρυφωνόπουλου και στο 54’, όταν από ωραία σέντρα του Βραχνή από αριστερά, το σουτ του παίκτη της Βάρδας πάνω στην κίνηση, βρήκε στον Ρούνη και πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η επόμενη αξιόλογη φάση του τελικού έγινε στο 70’, όταν κανένας παίκτης του Αστέρα, δεν εκμεταλλεύτηκε μέσα στην μικρή περιοχή, την ωραία παράλληλη σέντρα του Μαρσέλη. Έτσι φθάσαμε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων για να σημειωθεί γκολ στον χθεσινό τελικό.

Οι Φερεκίδης και Μαργαρώνης, εκτέλεσαν γρήγορα το κόρνερ, ο τελευταίος έκανε την σέντρα, με τη μπάλα να καταλήγει στο πίσω δοκάρι και ο αφύλαχτος Δαβουρλής με εύστοχο, δυνατό πλασέ, πέτυχε το 1-0. Όλη η ομάδα της Βάρδας βγήκε στην επίθεση, μήπως και δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή στην εστία του Τρυφωνόπουλου και έτσι στην κόντρα…, ο Λυμπέρης βγήκε μόνος του με τον Ψυχογιό.
Ο Βραχνής, αναγκάσθηκε να ανατρέψει τον ταχύτατο παίκτη του Αστέρα και ο διαιτητής Κυριαζής, πολύ σωστά έδειξε «την εσχάτη των ποινών» και απέβαλε τον αμυντικό του ΠΑΟΒ. Ο Δαβουρλής, με ψυχολογία στα πόδια του…, εκτέλεσε το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η διαιτησία και οι διακριθέντες
Ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Κυριαζής ήταν καλός. Στην αρχή του αγώνα δεν έδειξε 2-3 κίτρινες κάρτες, για να κρατήσει το ματς…και έπραξε σωστά. Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι ίσως δεν έπρεπε να δείξει 4 λεπτά καθυστέρηση(λόγω ότι είχαν γίνει μόνο τρεις αλλαγές στην επανάληψη), όμως υπήρξε και μία διακοπή στο δεύτερο ημίχρονο και γενικά σας χρονομέτρης της αναμέτρησης, έκρινε ότι υπήρχε αυτός ο επιπλέον χρόνος.

Οι βοηθοί του, Σωτήρης Παπαηλίου και Λεωνίδας Κούρτης, είχαν σωστές υποδείξεις και δεν έκαναν κάποιο λάθος, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε, ότι γενικότερα όλη η οργάνωση του τελικού ήταν εξαιρετική, με τη συνεργασία της Ε.Π.Σ.Η και του Δήμου Γαστούνης.

Από τον Αστέρα ξεχώρισαν σε απόδοση οι Δαβουρλής, Γκρίλλας, Λυμπέρης και Μαρσέλης, ενώ από τον ΠΑΟ Βάρδας, που κουράστηκε…μετά το 65’, διακρίθηκαν κυρίως, οι Βραχνής, Καριώρης, Διαμαντόπουλος και Ψυχογιός, που δεν έχει ευθύνη για τα δυο γκολ.

Αστέρας Αμαλιάδας(Θοδωρής Ανδριόπουλος): Τρυφωνόπουλος, Μαρσέλης, Γκρίλλας, Γαργαρώνης, Τσολόπουλος, Ρούνης, Δαβουρλής, Λυμπέρης, Παπαθεοδώρου(61’Μαργαρώνης), Λούρμπας, Φερεκίδης

ΠΑΟ Βάρδας(Ηλίας Φωτόπουλος): Ψυχογιός, Πατσούρας, Χανιάς(25’Τσιβγινίδης), Διαμαντόπουλος, Βραχνής, Δημητρόπουλος(79’Μπισμπάρδης), Καριώρης, Σταθόπουλος, Γούρμος, Παπουτσής, Τσιχλιάς(71’Κουτούλας)

Source: Patris, Γιάννη Μουρούτης, Χρήστος Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου