Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Αυστραλία- Τι ζητά η Ελλάδα από τους Έλληνες της διασποράς.

31 Μαρτίου 2010
"Η Ελλάδα είναι μαγαζί γωνία που δεν πουλάει τίποτα". Έτσι περιέγραψε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.
Ο κ. Ψαριανός, που βρέθηκε στη Μελβούρνη μαζί με τους συναδέλφους του Δημήτριο Βαρβαρίγο (ΠΑΣΟΚ) και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (ΝΔ), δήλωσε ότι για την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνονται όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
"Στο γωνιακό μαγαζί που έμεινε χωρίς προϊόντα διορίσαμε υπαλλήλους ξαδέλφια, συγγενείς και φίλους, και ευθύνες έχουμε όλοι, και η Αριστερά", πρόσθεσε.
"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά το παλεύουμε. Η κυβέρνηση Παπανδρέου λαμβάνει τα ενδεδειγμένα οικονομικά μέτρα και με την κατανόηση του ελληνικού λαού θα βρεθεί η λύση. Η μεγαλύτερη, όμως, πρόκληση για την Ελλάδα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της, ως κράτος", ανέφερε ο κ. Βαρβαρίγος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως "η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, στηρίζει πρωτοβουλίες της κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χωρίς να απεμπολεί το δικαίωμά της να ασκεί κριτική. Είναι η πρώτη φορά που αντιπολίτευση στηρίζει κυβέρνηση της χώρας. Και τούτο, διότι εμείς στη Νέα Δημοκρατία θεωρούμε ότι η σοβαρότητα των καταστάσεων που αντιμετωπίζει η χώρα δεν επιτρέπει κομματικούς διαξιφισμούς".

Οι τρεις βουλευτές που βρέθηκαν στη Μελβούρνη για να συνεορτάσουν με την ομογένεια την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, είπαν ότι η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα από τους απόδημους Έλληνες, αλλά ζητά τη στήριξή τους για να ανακτήσει την αξιοπιστία της.
Στο θέμα της παροχής ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, οι κ. Βαρβαρίγος και Ψαριανός συμφωνούν ότι "η κυβέρνηση ενήργησε σωστά".
Ο κ. Ψαριανός σχολιάζοντας κάποια συνθήματα που φέρεται να ακούστηκαν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, είπε:
"Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας" και πρόσθεσε: "Δεν τολμώ να συγκρίνω, για παράδειγμα, την Ελλάδα με την Αυστραλία, που αναγνωρίζει τα δικαιώματα των μεταναστών πολιτών της και τούς αντιμετωπίζει ως ισότιμους πολίτες".
Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε στον κυβερνητικό νόμο για τους εξής λόγους:
"Πρώτον, διότι στέλνει το μήνυμα προς τα έξω, ότι οι λαθρομετανάστες μπορούν να γίνουν Ευρωπαίοι μέσω Ελλάδας, μήνυμα που ενθαρρύνει τις παράνομες εισόδους στη χώρα.
Δεύτερον, διότι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κομμάτι γενικής μεταναστευτικής πολιτικής του.
Τρίτον, διότι το κίνητρο του ΠΑΣΟΚ είναι ψηφοθηρικό. Για εκμετάλλευση των ελληνοποιήσεων στις δημοτικές εκλογές".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σ. Χατζημανώλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου