Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Στήριξη της Πολιτείας στην οικογένεια του 15χρονου

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αρνείται κάθε σχέση με τον
βομβιστικό μηχανισμό στα Πατήσια

29/03/2010

Η Πολιτεία σπεύδει να στηρίξει την οικογένεια του 15χρονου Αφγανού, που έχασε άδικα τη ζωή του την Κυριακή το βράδυ από έκρηξη βόμβας στα Κάτω Πατήσια.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια, ο οποίος επισκέφθηκε στο νοσοκομείο μητέρα και κόρη, η οικογένεια τίθεται σε καθεστώς επικουρικής προστασίας, καθώς θα της παρασχεθούν εκπαίδευση, περίθαλψη και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σημειώνεται ότι το 10χρονο κορίτσι υπεβλήθη τη Δευτέρα το πρωί σε χειρουργική επέμβαση και φέρει διαμπερή τραύματα και στα δύο μάτια. Αναμένεται να υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναλαμβάνει όλα τα έξοδα νοσηλείας της μικρής, αλλά και τη φιλοξενία της οικογένειάς της.
Πάντως, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αρνείται κάθε σχέση με τον βομβιστικό μηχανισμό.
«Από την μία απέραντη θλίψη για το γεγονός του θανάτου του 15χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό της αδερφής του και από την άλλη μέγιστη οργή για τα ρεπορτάζ των media που επιχειρούν να εμπλέξουν την οργάνωση μας σε αυτό το περιστατικό εντελώς αυθαίρετα και επιτηδευμένα. Δεν συνηθίζουμε να “ενοχλούμαστε” από τα τρομοσενάρια των media όμως η σοβαρότητα του γεγονότος μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε δημόσια άμεσα χωρίς να συνδυάζεται με κάποια ενέργεια μας. Γι αυτό δηλώνουμε ξεκάθαρα ευθύς εξαρχής ότι η συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν» υποστηρίζει μεταξύ άλλων η οργάνωση σε ανακοίνωσή της που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την βομβιστική ενέργεια
Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εγκληματική βομβιστική ενέργεια που στέρησε την ζωή 15χρονου Αφγανού μετανάστη, μια αναντικατάστατη ανθρώπινη ζωή.
"Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα αντιτάσσουμε τον μαζικό κοινωνικό και πολιτικό αγώνα και την απαίτηση για την πιο πλατιά δημοκρατία που είναι τα μόνα ικανά να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο 22χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Ο 22χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στον Βόλο και αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή στην οργάνωση μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, καθώς δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από την τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι ο νεαρός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου