Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Διάβημα διαμαρτυρίας της ΠΓΔΜ για τα συνθήματα στην παρέλαση

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, κ. Ζόραν Πέτροφ είχε η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της χώρας μας στα Σκόπια.
Tο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε σήμερα την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στην οποία επέδωσε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Αθήνα, στις 25 Μαρτίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν στην διάρκεια της παρέλασης στην Αθήνα «προκαλούν ανησυχία και θεωρούνται ως απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά που εκδηλώθηκε σε μία χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικής κοινωνίας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».

«Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε τις ενέργειες των επισήμων αρχών της Ελλάδας για την καταδίκη του γεγονότος και για την απόδοση ευθυνών στους άμεσα εμπλεκόμενους, καθώς και τις αντιδράσεις των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και από την κοινωνία των πολιτών», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Πέτροφ, στη συνάντηση με την κ. Παπαδοπούλου, ζήτησε από την ελληνική πλευρά να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, για την παρεμπόδιση παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Πέτροφ, ότι τέτοια συμβάντα είναι καταδικαστέα και αναφέρθηκε στην αντίδραση και στα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την διερεύνηση του περιστατικού και την κίνηση των διαδικασιών για την απόδοση ευθυνών.

Χαρακτήρισε το γεγονός ως μεμονωμένο και σημείωσε ότι δεν εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, τόνισε ότι το περιστατικό δεν πρέπει να λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις και να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς όπως ανέφερε κάτι τέτοιο δεν θα ωφελούσε.

Source: KATHIMERINI, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου