Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ομογενείς του Λόουελ στηρίζουν τον ομογενή γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη

Δευτέρα, 22 Μαρτίου, 2010
ΒΟΣΤΩΝΗ. Την ηθική και οικονομική τους στήριξη έδειξαν ομογενείς της περιοχής του Λόουελ και ευρύτερα στην προεκλογική εκστρατεία του Ελληνοαμερικανού πολιτειακού γερουσιαστή της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδα Ραπτάκη, ο οποίος θα διεκδικήσει τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο «Ολύμπια» του Λόουελ και διοργανώθηκε από τον κ. Βασίλη Καυκά, ο οποίος ανέλαβε και τα οικονομικά της έξοδα. Ο κ. Ραπτάκης πρότεινε στον κ. Καυκά να αναβληθεί η εκδήλωση λόγω της εμπερίστατης κατάστασης στην οποία βρίσκεται από την πρόσφατη περιπέτεια και των σοβαρών ζημιών που υπέστη η οικία του στο Τούξμπερι από την κακοκαιρία και τη διοχέτευση υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έγραψε λεπτομερώς την περασμένη εβδομάδα ο «Ε.Κ.». Ωστόσο, ο κ. Καυκάς δεν δέχθηκε διότι, όπως είπε, «η ζωή πρέπει να συνεχιστεί» κι ακόμα «τέτοιες εκδηλώσεις δεν πρέπει να αναβάλλονται».
Μιλώντας για τον κ. Ραπτάκη, ο κ. Καυκάς είπε ότι «έχει εκλεγεί δύο φορές βουλευτής και εφτά φορές γερουσιαστής, αυτή τη στιγμή διεκδικεί τη θέση του Υπουργού των Εσωτερικών και χρειάζεται οικονομική στήριξη διότι ο αγώνας θα είναι μεγάλος». Και συμπλήρωσε, πως «κάνει πολλά καλά για όλες στις εθνικότητες και ιδιαίτερα για τον Ελληνισμό». Ο κ. Καυκάς τόνισε πως «ο Λεωνίδας Ραπτάκης είναι παιδί του Ελληνισμού».

Παρών στην εκδήλωση ήταν επίσης ομογενής βουλευτής της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Θωμάς Κατσαντώνης. Ανάμεσα στους ομογενείς διακρίναμε τους κ. Ανδρέα Καρπούζη, Γεώργιο Ιακώβου, Γεώργιο Γερανιώτη, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Γεώργιο Καυκά, πρόεδρο του Πανηλειακού συλλόγου Νέας Αγγλίας, Δημήτρη Ματθαίο.
Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο γερουσιαστής κ. Ραπτάκης ανέφερε ότι «τα πράγματα με την προεκλογική εκστρατεία πηγαίνουν πολύ καλά, εργαζόμαστε πολύ σκληρά» και συμπλήρωσε ότι «μέχρι τώρα από διάφορες τέτοιες εκδηλώσεις έχουμε εξοικονομήσει λίγο περισσότερες από εκατό χιλιάδες δολάρια κι ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τις πεντακόσιες χιλιάδες πριν από το Σεπτέμβριο που είναι οι προκριματικές εκλογές».

Ο κ. Ραπτάκης δεν προσπαθεί να εξεύρει χρήματα μόνο από την πολιτεία του Ροντ Αϊλαντ στην οποία εκλέγεται ή από τη Νέα Αγγλία, αλλά από ολόκληρη την Αμερική που υπάρχει συγκεντρωμένος Ελληνισμός. «Μερικοί μας επικρίνουν γι' αυτό, αλλά η απάντηση είναι πως σε μία τέτοια δύσκολη περίπτωση που πρέπει να εξεύρουμε πολλά χρήματα δεν έχει σημασία αν προέρχονται από το Ροντ Αϊλαντ ή εκτός αυτού», σημείωσε. Και συμπλήρωσε: «Ατυχώς σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες αν δεν έχεις χρήματα να ξοδέψεις για διαφημίσεις δεν μπορείς να κερδίσεις μία εκλογή».

Η θέση του Υπουργού Εσωτερικών για την οποία προορίζεται είναι καθοριστικής σημασίας στην πολιτεία του Ροντ Αϊλαντ, ενώ όπως εξήγησε θα είναι ο τρίτος στη σειρά ιεράρχησης στην τοπική διακυβέρνηση του Ροντ Αϊλαντ. Είπε ότι θα είναι «μετά τον κυβερνήτη και υποκυβερνήτη», συμπληρώνοντας πως «είναι μία θέση τετραετούς θητείας».

Στόχος του είναι «να γίνει αυτή η θέση όπως ήταν και το 1997, να μάχεται εναντίον της διαφθοράς, να βοηθά μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στην ερώτηση γιατί δεν θέτει υποψηφιότητα για εθνικό ομοσπονδιακό αξίωμα αφού το πολιτικό τοπίο του Ροντ Αϊλαντ αλλάζει με την αποχώρηση του βουλευτή Πάτρικ Κένεντι, απάντησε: «Μακάρι να μπορούσα αλλά δεν γίνεται διότι εκλέγομαι στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια, ενώ ο Κένεντι ανήκει στην πρώτη. Εάν μεταφερθώ στη δεύτερη περιφέρεια και χάσω και κατόπιν θελήσω να επιστρέψω στην πρώτη δεν θα φαίνεται καλά για το μέλλον».
Ο κ. Ραπτάκης έχει πολιτικά όνειρα και φιλοδοξίες για ανώτερες θέσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Σε σχετική ερώτηση, είπε: «Ναι έχω, αλλά θέλω κατ' αρχήν να γίνω ένας καλός υπουργός Εσωτερικών, θέση για την οποία μπορώ να θέσω υποψηφιότητα δύο φορές και θα θέσω. Επειτα όταν υπάρξει ευκαιρία για ομοσπονδιακή θέση τότε θα την διεκδικήσω».

Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία του «Ε.Κ.» ότι η σύζυγός του, η Ντόνα, η οποία είναι εκπαιδευτικός και διευθύντρια σε σχολείο του Ροντ Αϊλαντ ενδεχομένως να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του γερουσιαστή που έχει ο ίδιος σήμερα, ο κ. Ραπτάκης είπε «επειδή είναι γνωστή και την αγαπά ο κόσμος μερικοί άνθρωποι την ενθαρρύνουν να θέσει υποψηφιότητα, λέγοντας είσαι γνωστή, έχεις διδακτορικό δίπλωμα πρέπει να θέσεις υποψηφιότητα» και συμπλήρωσε «βασικά είναι δική της απόφαση, φυσικά θα πάρουμε μία οικογενειακή απόφαση από κοινού, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει εκείνη».
Μιλώντας για τον πρόεδρο Ομπάμα ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι η οικονομία και η προσπάθειά του να βγάλει τη χώρα από την οικονομική ύφεση. Αυτές τις μέρες δίνει μεγάλη έμφαση στην ιατρική ασφάλιση κι είδατε τι έγινε εδώ στη Μασαχουσέτη με τον Σκοτ Μπράουν, διότι οι πολίτες είναι πολύ εξοργισμένοι αυτή τη στιγμή. Νοιάζονται για τις θέσεις εργασίας τους και να μη χάσουν τα σπίτια τους στον πλειστηριασμό παρά για το σχέδιο υγείας». Ο κ. Ραπτάκης, αν και Δημοκρατικός, αποκάλυψε στον «Ε.Κ.» ότι είναι εναντίον του εθνικού σχεδίου υγείας που προωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα. «Είμαι εναντίον διότι φοβάμαι ότι θα κοστίσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κι είναι επικίνδυνο όταν έχεις μία αδύνατη οικονομία να προωθείς ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα», διευκρίνισε. «Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κινηθούμε εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών φαρμάκων», πρόσθεσε.

Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου ο κ. Ραπτάκης διοργανώνει στο κυβερνείο του Ροντ Αϊλαντ για 18η κατά σειρά χρονιά επίσημο εορτασμό για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος από τους Τούρκους και προσκαλεί τους ομογενείς της Νέας Αγγλίας να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους, λέγοντας «ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την απελευθέρωση της Ελλάδας».

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, Θεόδωρου Καλμούκου
Σημερινό άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου