Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Χρυσοχοΐδης: «Υποβιβασμός, αποκλεισμός από πρωτάθλημα ή Ευρώπη»

Τα επεισόδια πριν την διεξαγωγή του επαναληπτικού αγώνα Καβάλας - Αρη ήταν η αφορμή για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να αποκαλύψει τι μέτρα έχει εισηγηθεί στην Κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε έξαρση.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το σύστημα …Θάτσερ όταν μετά το Χέιζελ απαγόρευσε στις αγγλικές ομάδες να βγουν στην Ευρώπη. Ο κ. Υπουργός τόνισε αναλυτικά:

«Τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Καβάλας και Αρη δεν τιμούν την οργανωμένη Πολιτεία ούτε βεβαίως τον οργανωμένο Αθλητισμό. Και επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι η βία στους αθλητικούς χώρους δεν πρόκειται να θεραπευτεί με κροκοδείλια δάκρυα, ρητορικές καταδίκες και αφορισμούς. Απαιτούνται γενναία μέτρα που θα σπάσουν το απόστημα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας από τους λογής - λογής πατρόνες του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.

Θέλω να απευθύνω ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι υποθάλπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη βία στα γήπεδα: Από εδώ και μπρος, βασική στρατηγική επιδίωξη της Πολιτείας θα είναι η σύνδεση της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων με τη συμπεριφορά των οπαδών τους καθώς και η αυστηροποίηση των πειθαρχικών διοικητικών ποινών τόσο των ομάδων όσο και των οπαδών. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει εδώ και ένα μήνα την καταλληλότητα των γηπέδων που διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με στόχο να εντοπιστούν όσοι χώροι λειτουργούν παρανόμως χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας. Το επόμενο βήμα, εφόσον δεν συμμορφωθούν οι διοικήσεις τους, θα είναι το σφράγισμά τους.

Αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών με κύριο στόχο να απαλλάξουμε την Αστυνομία από ένα πάρεργο που στερεί πολύτιμο προσωπικό από μάχιμες υπηρεσίες, αποδυναμώνει τα Αστυνομικά Τμήματα και κοστίζει υπέρογκα ποσά που επιβαρύνουν τον Eλληνα φορολογούμενο. Γνωρίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι πανάκεια, έχει προσωρινό χαρακτήρα και όπως αποδεικνύεται, είναι ευάλωτη εξαιτίας της απροθυμίας των Π.Α.Ε. να συνεργαστούν με τις Αρχές. Και αυτή η απόφαση θα τροποποιηθεί, ώστε να υποχρεωθούν οι Π.Α.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη βάση αυστηρών διοικητικών μέτρων.
Απέναντι στη μάστιγα του χουλιγκανισμού, η λύση πρέπει να είναι θεσμική, με όχημα την διαφάνεια και την αυστηρή απόδοση ευθυνών. Αποτελεί δε προσωπική εισήγησή μου προς την Κυβέρνηση ο υποβιβασμός, ο αποκλεισμός από το ελληνικό πρωτάθλημα ή η απαγόρευση συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσων ομάδων υποθάλπουν τον χουλιγκανισμό και επιτρέπουν τα γήπεδά τους να μετατρέπονται σε θέατρα εχθροπραξιών.
Απέναντι σε μια Πολιτεία που προσπαθεί να αποκλιμακώσει τη βία, οι Π.Α.Ε. οφείλουν να συνεργαστούν και να εφαρμόσουν τους κανόνες και τους νόμους. Είναι ζήτημα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες τραγικών περιστατικών που θα κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές και περισσότερο πόνο. Σε αυτήν την περίπτωση η ηθική αυτουργία όσων σήμερα νίπτουν τας χείρας τους ή βολεύονται να καταδικάζουν την Αστυνομία ως μόνη υπεύθυνη για το χάος που οι ίδιοι υποδαυλίζουν, θα είναι δεδομένη».
SOURCE: Εθνικού Κήρυκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου