Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

«Ο μεγάλος θησαυρός της Εκκλησίας είναι κάρβουνο»

Απάντηση Ιερώνυμου στα περί ελέγχου
των οικονομικών της Εκκλησίας

28/03/2010
«Η Εκκλησία είναι η πιο καθαρή από όλους τους φορείς», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε όσους ζητούν να ασκηθεί έλεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας, ακόμη και με την επέμβαση του Σώματος Δίωξης οικονομικού εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Βγαίνοντας από το ναό του Αγίου Διονυσίου ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι ο μεγάλος θησαυρός της Εκκλησίας είναι ένα κάρβουνο και πρόσθεσε: «Σας προκαλούμε να ερευνήσετε και θα αποδειχθεί ότι η Εκκλησία είναι η πιο καλά ελεγχόμενη».

Καταλήγοντας ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Χρειάζεται και οι δημοσιογράφοι και η Εκκλησία η ίδια και οι πολιτικοί να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα. Να δούμε την αλήθεια κατάματα και να μην κάνει και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει».
Όπως έγινε γνωστό, τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ελασσώνος, Σύρου και Μεσσηνίας πρόκειται να συμμετάσχει στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή.
Ήδη, έχει καταρτισθεί υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας το οποίο θα παραδοθεί και στα αρμόδια υπουργεία.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε ότι η διαβούλευση Εκκλησίας - Πολιτείας σχετικά με το φορολογικό είναι σε καλό δρόμο και θα ολοκληρωθεί ως την Τρίτη. Πρόσθεσε ότι έγινε αντιληπτό από το υπουργείο Οικονομικών ότι ειπώθηκαν υπερβολές, αλλά ελπίζει ότι θα υπάρξει βελτίωση στις τελικές διατάξεις.

Source: SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου