Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Υμνος στην Ελλάδα η γιορτή στο κυβερνείο του Ροντ Αϊλαντ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στον ιστό του κυβερνείου της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ κυμάτιζε καμαρωτή η γαλανόλευκη ελληνική σημαία κι ήταν θεατή από πολλά μέρη της πόλης του Πρόβιντενς, λόγω του ότι το κυβερνείο βρίσκεται σε ύψωμα, ενώ μέσα στην ολομέλεια της Γερουσίας ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης για 18η κατά σειρά χρονιά είχε το γενικό πρόσταγμα και μιλούσε με σεβασμό και αγάπη για την Ελλάδα και την επέτειο της Ανεξαρτησίας της από τους Τούρκους.

Στην πρότασή του για την ψήφιση του επίσημου ψηφίσματος-διακήρυξης της Γερουσίας του Ροντ Αϊλαντ για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος, όλοι οι συνάδελφοί του ανταποκρίθηκαν και υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Λίγο πριν υποβάλλει την πρότασή του, σύστησε και αναγνώρισε στην ολομέλεια της Γερουσίας την παρουσία του «Εθνικού Κήρυκα» τον οποίο χαρακτήρισε «διακεκριμένη εφημερίδα της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας».

Το ψήφισμα-διακήρυξη που ψηφίστηκε από τη Γερουσία ήταν ένας ύμνος δοξαστικός για την Ελλάδα και τον λαό της την οποία χαρακτήρισε «λίκνο της δημοκρατίας». Το ψήφισμα ανέφερε επίσης τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας σε βάρος των ελευθεριών και δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Ιδιαίτερα θερμή για την Ελλάδα και το λαό της ήταν και η πρόεδρος της Γερουσίας, Τερέσα Ράιβα Γουίντ.
Ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Ορφανίδης μίλησε στην ολομέλεια της Γερουσίας αρχίζοντας με ευχαριστίες για την ομόφωνη ψήφιση του ψηφίσματος για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας, λέγοντας «σας ευχαριστώ που τιμάτε τη χώρα μου».
Αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821 που οδήγησαν τελικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, ενώ υπενθύμισε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν στο πλευρό της Ελλάδας».
Ο κ. Ορφανίδης απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Γερουσίας υπογράμμισε πως «έχουμε τις ίδιες αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της έννομης τάξης», ενώ έπλεξε το εγκώμιο του γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη υπογραμμίζοντας την «πολύτιμη προσφορά του στη συνεργασία μεταξύ της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ και της Ελλάδος».

Η εκδήλωση στη Γερουσία άρχισε με προσευχή που ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας, Ελένη Βιδάλη.

Επειτα από το πολιτικό και νομοθετικό μέρος της εκδήλωσης στη Γερουσία, συνεχίστηκε ο εορτασμός στην επίσημη αίθουσα υποδοχής των γερουσιαστών, παρουσία του κυβερνήτη Ντόναλτ Καρσιέρι. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του προσφάτως εκδημήσαντα Γεωργίου Πανίτσα, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που είχε εκλεγεί στη Βουλή του Ροντ Αϊλαντ, ενώ από τους ομιλητές έγιναν αλλεπάλληλες αναφορές στο όνομα και τις υπηρεσίες του.
Στην ομιλία του, ο κυβερνήτης έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας και του Ελληνισμού και τόνισε την αξία της οικογένειας, ενώ συνεχάρη τα παιδιά και είπε πως «είναι το μέλλον μας» και πως «από ανάμεσά τους θα εκλεγεί ο μελλοντικός κυβερνήτης».
Ο κ. Καρσιέρι τόνισε πως «δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε τις τεράστιες συνεισφορές των Ελλήνων στον κόσμο της λογοτεχνίας, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και φιλοσοφίας», ενώ τόνισε το ρόλο του Λεωνίδα Ραπτάκη.
Αρκετοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ροντ Αϊλαντ απηύθυναν μηνύματα και χαιρετισμούς, ενώ μαθητές και μαθήτριες από τα ελληνικά απογευματινά σχολεία των τριών κοινοτήτων του Ροντ Αϊλαντ, Ευαγγελισμού του Κράνστον, Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πωτάκετ και Αγίου Σπυρίδωνα του Νιούπορτ φορώντας ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες απάγγειλαν ποιήματα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ντέιβιντ Παλαιολόγος, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Σάφολκ της Βοστώνης, ο οποίος επισήμανε πως «τα ελληνικά ιδεώδη συμβολίζουν την αριστεία». Συμπλήρωσε δε, πως «από την αρχή της ιστορίας η ανθρωπότητα γνωρίζει για τους Ελληνες».
Παρευρέθηκαν αρκετοί ομογενείς και ακολούθησε δεξίωση στο κοινοτικό κέντρο του Ευαγγελισμού του Κράνστον.

Source: National Herald, Θεόδωρου Καλμούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου