Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ανησυχία Ομπάμα για την κατάσταση στην Κούβα

25/03/2010
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης της Κούβας έναντι των αντιφρονούντων "βαθιά ανησυχητικές".
Σε ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα σημείωσε το θάνατο, τον περασμένο μήνα, του απεργού πείνας Ορλάντο Σαπάτα Ταμάγιο, την καταστολή από κυβερνητικούς πράκτορες την περασμένη εβδομάδα διαδήλωσης της οργάνωσης Las Damas de Blanco ("Οι Κυρίες με τα Λευκά", οργάνωση συγγενών πολιτικών κρατούμενων) και την "εντεινόμενο εκφοβισμό όσων τολμούν να δώσουν φωνή στις επιθυμίες των συμπατριωτών τους Κουβανών".
"Τα γεγονότα αυτά υπογραμμίζουν ότι αντί να εναγκαλιστούν την ευκαιρία να εισέλθουν σε μια νέα εποχή, οι αρχές της Κούβας συνεχίζουν να αντιδρούν σε όσα λαχταρά ο λαός της Κούβας με σφιγμένη γροθιά", υποστήριξε ο Ομπάμα.
Η ανάδειξη του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ είχε δημιουργήσει προσδοκίες περί πιθανής αλλαγής στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Αβάνας, οι οποίες όμως μοιάζουν να έχουν εξασθενίσει σημαντικά, ενώ υποθέσεις κατασκοπείας και -κυρίως- η συνέχιση της επιβολής του αμερικανικού εμπάργκο εξασθενίζουν κάθε ελπίδα για προσέγγιση.
Η Αβάνα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι αναμιγνύεται σε εσωτερικά ζητήματα της Κούβας, χρηματοδοτεί και υποστηρίζει ομάδες αντιφρονούντων και απεργάζεται μόνιμα τρόπους για να επιτύχει μια "αλλαγή καθεστώτος" στη νήσο.
Ο θάνατος του Ταμάγιο μετά από απεργία πείνας 85 ημερών και τα επεισόδια "καταδικάστηκαν" επίσης από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου