Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ηταν μόλις 20 χρονών…

Ο Χάρος ζήλεψε τα νιάτα και την ομορφιά της. Και ένα ηλιόλουστο, ανοιξιάτικο μεσημέρι, έκοψε το νήμα της ζωής της. Τόσο νωρίς, τόσο γρήγορα, τόσο άδικα. Η 20χρονη Βαλεντίνα - Ανδριάνα Ξένου του Νικολάου από το Λάνθι, τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαρτίου, στην παλιά Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως, κοντά στις Καρούτες. Το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με τον αδερφό της και έναν φίλο τους, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αγρό, με αποτέλεσμα η Βαλεντίνα να χάσει τη ζωή της και τα δύο παλικάρια να τραυματιστούν σοβαρά.

Μεσημέρι Πέμπτης και η 20χρονη Βαλεντίνα μαζί με τον 24χρονο αδερφό της Σταύρο και έναν 22χρονο φίλο τους, φεύγουν από τον Πύργο όπου έπιναν τον καφέ τους για το Λάνθι όπου μένει η οικογένεια και για την Ώλενα που μένει ο 22χρονος φίλος τους. Ο 24χρονος ανέλαβε να οδηγήσει το αυτοκίνητο του 22χρονου φίλου του, ένα λευκό Peugeot 106 Rallye, στην επιστροφή για το σπίτι, όπου η οικογένεια, τους περιμένει στο γιορτινό τραπέζι. Στη 1,45 το μεσημέρι μετά τη διασταύρωση της Παλαιοβαρβάσαινας και κοντά στις Καρούτες, σε μια αριστερή κατηφορική στροφή, πιθανότατα η μεγάλη ταχύτητα τους «πέταξε» από το δρόμο. Το λευκό Peugeot «πήρε τούμπες» και σταμάτησε ανάμεσα στα βάτα, αφού πρώτα χτύπησε με δύναμη πάνω σε έναν όγκο από χώματα. Σε αυτή την πορεία, η 20χρονη Βαλεντίνα και ο αδερφός της τινάχθηκαν έξω από το αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος φίλος τους έμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο παραμορφωμένο όχημα. Διερχόμενοι οδηγοί αλλά και περίοικοι που αντιλήφθηκαν το ατύχημα έσπευσαν για βοήθεια, καλώντας παράλληλα την Τροχαία Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ. Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση ακούγονταν τα βογκητά των τραυματισμένων παιδιών. Για την 20χρονη κοπέλα, ο θάνατος ήταν ακαριαίος, καθώς υπέστη κάταγμα στον αυχένα. Ο αδερφός της τραυματίστηκε σοβαρά, όμως σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ο 22χρονος φίλος τους είναι σοβαρότερα τραυματισμένος, κυρίως στο δεξί του πόδι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν άμεσα για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, μαζί με τον 24χρονο. Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστα λεπτά που τα άσχημα νέα είχαν διαδοθεί στους φίλους των παιδιών πρώτα. Έφτασαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στον τόπο του δυστυχήματος και τους ήταν απίστευτο, αυτό που έβλεπαν. Την ίδια ώρα χτυπούσαν τα κινητά τηλέφωνα των δύο αδερφών, όπου η μητέρα τους μάταια προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους. Τους περίμενε για το γιορτινό τραπέζι, χωρίς να υπολογίζει το τραγικό παιχνίδι, που είχε παίξει λίγα λεπτά νωρίτερα η μοίρα για την οικογένεια του Νίκου Ξένου. Η Βαλεντίνα ήταν ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, γεμάτο ζωντάνια, λαμπερή, όμορφη... Εργαζόταν ως κομμώτρια σε γνωστό κομμωτήριο της πόλης του Πύργου και ήταν πολύ αγαπητή. Ο 24χρονος αδερφός της ζει στην Αθήνα και είχε έρθει λόγω της αργίας στο Λάνθι. Η κηδεία της 20χρονης Βαλεντίνας, έγινε χθες στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο Λάνθι, όπου οι γονείς, ο δεύτερος αδελφός της Χρήστος, οι φίλοι της και οι συγγενείς την αποχαιρέτησαν για πάντα με πόνο ψυχής.

Source: PROTI, Γιάννης Σπυρούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου