Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Απειλούνται με απέλαση οικογένειες Βορειοηπειρωτών

Χανιά.  Διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων όπου και ύψωσαν πανό, πραγματοποίησαν δύο οικογένειες Βορειοηπειρωτών, που αν και ζουν 20 χρόνιοα στην Ελλάδα, απειλούνται με απέλαση.
Παρότι οι άδειες παραμονής που είχαν στην κατοχή τους ανανεώνονταν κάθε πενταετία, για να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τους ζητήθηκαν πιστοποιητικά από τα ληξιαρχεία στην Αλβανία στα οποία να αναγράφετε ότι η εθνικότητα τους είναι ελληνική και όχι αλβανική όπως έγραφαν τα χαρτιά τους.
Σημειώνεται ότι η σλβανική κυβέρνηση σύμφωνα με το σωματείο Βορειοηπειρωτών Δυτ. Κρήτης σε διάφορες περιοχές της χώρας είχε αλλάξει την ιθαγένεια των Ελλήνων και την είχε κάνει Αλβανική. Οταν οι Βορειοηπειρώτες άλλαξαν τα πιστοποιητικά τους στην Αλβανία και έβαλαν την Ελληνική υπηκοότητα, η αστυνομία στα Χανιά θεώρησε ότι είναι πλαστά. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια τα οποία δικαίωσαν τις οικογένεις ότι τα στοιχεία τους δεν είναι πλαστά, παρόλα αυτά η αστυνομία συνεχίζει να μην αναγνωρίζει τα έγγραφα του και σήμερα να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απέλασης.

Πηγή: Eλευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου