Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

Απεβίωσε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος


Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Φωτογραφία Ιερά Μητρόπολη Σιατίστης
ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών.
Τον Μητροπολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε συγγενικό του πρόσωπο στο σπίτι του στη Χαλκίδα χωρίς τις αισθήσεις του. Διεκομίσθη αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπέστη καρδιακό επεισόδιο.
Είχε μεταβεί στην Εύβοια από όπου καταγόταν για το μνημόσυνο γνωστού του ιερέα και συλλειτούργησε το πρωί της Κυριακής με άλλους ιεράρχες.
Ο αείμνηστος ήταν εκ των πλέον λογίων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχαιρε ιδιαίτερου σεβασμού και τιμής από τους νέους.
Είχε επισκεφθεί προ ετών ως Αρχιμανδρίτης τη Βοστώνη και συγκεκριμένα την οικογένεια Δημήτρη Ματθαίου από το Λόουελ με τον οποίον ήταν συντοπίτες από την Εύβοια.
Τοποτηρητής στην χηρεύσασα Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1974. Από το 1998 ανέλαβε την Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης δια την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης εξελέγη Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης». Για την πλούσια κοινωνική του δράση είχε βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλους ευαγείς οργανισμούς.
Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου του 2006.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου