Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Εκκληση ιατρού Σεραφείμ Παπαγιάννη προς πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο για όνομα Μακεδονίας

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, 2019Του Θεοδώρου Καλμούκου

Ο ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης εκ Βοστώνης, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής, σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Αρχείο «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, ο επιφανής ομογενής ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης, από τη Βοστώνη, με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» η οποία τονίζεται πως απηχεί τις προσωπικές του απόψεις και μόνο, κάνει έκκληση την ύστατη στιγμή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να προβεί σε κήρυξη «εθνικής κρίσης» και να γίνει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα της Μακεδονίας.
Απαντώντας στην ερώτηση του «Ε.Κ.» σχετικά με το ποιες είναι οι σκέψεις του από τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και συγκεκριμένα με την επικύρωση από τη Βουλή των Σκοπίων του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και των διαφόρων συναφών, είπε: «Οδύρομαι διότι το όνομα της Μακεδονίας είναι η εθνική μας κληρονομιά, ούτε διαπραγματεύεται, ούτε παραχωρείται σε δεύτερους» και συμπλήρωσε πως «αυτός ήταν ο σκοπός του αγώνα μας τώρα για πάνω από εφτά δεκαετίες και μέχρι σήμερα αγωνιζόμασταν ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό».
Ο γιατρός Παπαγιάννης, ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως και τιμής από την Ομογένεια της Βοστώνης, αλλά και τους Αμερικανούς συμπολίτες μας, υπογράμμισε πως «ό,τι κι αν πούμε, όποιο όνομα κι αν δοθεί, αν είναι σύνθετο οι Σκοπιανοί -όπως και στο παρελθόν- βγάζουν το πρώτο συνθετικό της ονομασίας και απομένει μόνο Μακεδονία όπως και θα μείνει Μακεδονία. Ποιος θα είναι ο διαχωρισμός τότε της δικής μας Μακεδονίας από αυτής των Σκοπίων; Αυτή θα είναι τότε ένα επίσημο κράτος κι εμείς θα είμαστε μόνο μία γεωγραφική περιοχή κι αυτό είναι που μας προβληματίζει πάρα πολύ».
«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ισχυρίζεται ότι θα υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή, πιστεύετε ότι θα υπάρξει σταθερότητα ή ένταση προβλημάτων στο μέλλον;» τον ρωτήσαμε, για να τονίσει πως «πιστεύω ότι τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν μελλοντικώς».
Ο ιατρός Παπαγιάννης υπογράμμισε πως «δεν είναι μόνο ζήτημα Τσίπρα και ελληνικής κυβέρνησης, αλλά εδώ είναι συμφέροντα μεγάλων. Είμαι βέβαιος ότι η εξωτερική πολιτική της Αμερικής είναι με αυτό το ζήτημα και η Ευρώπη επίσης και θέλουν αυτό το κρατίδιο να μπει οπωσδήποτε στο ΝΑΤΟ και επιμένουν να μπει με αυτό το όνομα, ‘Μακεδονία’, επομένως ό,τι κι αν κάνουμε είναι χαμένοι κόποι».
Στην ερώτηση τι νομίζει πως πρέπει να κάνει η Ομογένεια, όχι μόνο η Παμμακεδονική Ενωση, διότι είναι θέμα ημερών που ο κ. Τσίπρας θα το φέρει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων για επικύρωση, έδωσε την εξής απάντηση: «Νομίζω ότι πρέπει να αποσταλούν από την Ομογένεια, από τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τις οργανώσεις, ιδιώτες, πολλά τηλεγραφήματα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και να τονιστεί ότι πρόκειται περί εθνικής κρίσης και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, μόνο αυτή θα είναι η λύση για να δούμε ποία θα είναι η βαρύτητα της σκέψης των Ελλήνων».
Οταν τον ρωτήσαμε πώς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ο κ. Παυλόπουλος, αφού στη θέση που βρίσκεται της Προεδρίας τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας, απάντησε «ναι σωστά, αλλά ανήκει στη σφαίρα της αρμοδιότητός του. Οταν πρόκειται για εθνική κρίση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να κηρύξει δημοψήφισμα και εκεί θα φανεί η βούληση του λαού». Και συμπλήρωσε: «Να μην πάει το θέμα στη Βουλή, να το κάνει ο κ. Παυλόπουλος τώρα αμέσως, αλλιώς βρισκόμαστε προ τετελεσμένου γεγονότος».
Ο Δρ Παπαγιάννης πριν λίγες μέρες απηύθυνε επιστολή προς όλους τους Μητροπολίτες της Μακεδονίας παρακαλώντας τους να δραστηριοποιηθούν δυναμικά τώρα και να αποτραπεί η επικύρωση του Συμφώνου των Πρεσπών από τη Βουλή.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου