Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Σούπερ κόλπα για να καις λιγότερη βενζίνη


Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, 2019


Τσέκαρε τακτικά την πίεση των ελαστικών σου. Η πίεση πέφτει με τον καιρό, και ελαστικά με λιγότερη πίεση από το κανονικό προκαλούν υπερκατανάλωση καυσίμων.
Μην αμελείς τη ζυγοστάθμιση. Ρόδες που «τραβάνε» προς τα πλάγια (απίστευτο αλλά) ευθύνονται για έως και 31% μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.
Απόφυγε την απότομη επιτάχυνση και τα απότομα φρεναρίσματα. Αυτό το ήξερες όμως.
Σβήσε τη μηχανή. Ξέρεις γιατί τα καινούρια αυτοκίνητα σβήνουν αυτόματα όταν περιμένεις, για παράδειγμα, στο φανάρι; Για εξοικονόμηση βενζίνης. Μην αφήνεις ποτέ αναμμένη τη μηχανή όταν είσαι σταματημένος για περισσότερο από ένα λεπτό.
Ξεφορτώσου οτιδήποτε άχρηστο από το πορτ-μπαγκάζ. Αυτή η ομπρέλα θαλάσσης δεν θα σου χρειαστεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Έξτρα βάρος στο αυτοκίνητο σημαίνει έξτρα κατανάλωση καυσίμου.
Μην ξεχνάς την αεροδυναμική. Αυτό δε σημαίνει μόνο να βγάλεις τη σκάλα από την οροφή, αλλά και να οδηγείς με κλειστά παράθυρα στις εθνικές οδούς και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Γιατί; Γιατί τα ανοιχτά παράθυρα όταν κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα αυξάνουν την αντίσταση που προκαλείται από τον αέρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει έως και 10% περισσότερη κατανάλωση βενζίνης.
Να αλλάζεις τακτικά μπουζί. Αν παρατηρήσεις ότι ξαφνικά καις περισσότερη βενζίνη, το πιθανότερο είναι πως χρειάζεσαι καινούρια μπουζί. Μέχρι και 30% μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ένα μπουζί που δεν έχει αλλαχθεί στην ώρα του.
Να παρκάρεις πάντα στη σκιά το καλοκαίρι. Όλα τα υγρά εξατμίζονται στη ζέστη. Γιατί η βενζίνη να αποτελεί εξαίρεση; Άσε που όταν παρκάρεις στον ήλιο ανάβεις μετά το air condition με αποτέλεσμα να καις ακόμα περισσότερη βενζίνη.
Άλλο ένα κόλπο για το καλοκαίρι: Να βάζεις βενζίνη νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ. Η βενζίνη διαστέλλεται με τη ζέστη, με αποτέλεσμα η πυκνότητά της να μειώνεται, και έτσι να βάζεις λιγότερη βενζίνη με τα ίδια λεφτά.
Μην περιμένεις να αδειάσει το ντεπόζιτο για να βάλεις βενζίνη. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί με άδειο ντεπόζιτο θα μπεις απεγνωσμένος στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις μπροστά σου, χωρίς να συγκρίνεις τιμές. Έχεις, δηλαδή, περισσότερες πιθανότητες να βάλεις ακριβή βενζίνη.
Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου