Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Πύρρειος νίκη» για την Τερέζα Μέι – Επιβίωσε της πρότασης μομφής



Διατηρεί την ηγεσία της χώρας η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, καθώς, κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε εναντίον της ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, έλαβε τη στήριξη 325 βουλευτών, ενώ την καταψήφισαν 306.
Η Μέι χρειαζόταν 318 ψήφους για να κερδίσει, αφού επτά μέλη του Σιν Φέιν δεν συμμετέχουν στις εργασίες του σώματος, τα τέσσερα μέλη του προεδρείου δεν ψηφίζουν, όπως και οι τέσσερις κοινοβουλευτικοί που αναλαμβάνουν την καταμέτρηση και αναγγέλλουν το αποτέλεσμα (οι αποκαλούμενοι tellers).
Η νίκη της σημαίνει ότι θα παραμείνει κάτοικος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ωστόσο, δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την υποβολή νέων προτάσεων δυσπιστίας, κάτι που σημαίνει πως οι Εργατικοί μπορούν να καταθέσουν νέα οποιαδήποτε στιγμή.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ένα από τα σενάρια της επόμενης ημέρας θέλουν την κ. Μέι να ζητεί παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες σημεία της συμφωνίας. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λίγες θεωρούνται οι πιθανότητες νέου δημοψηφίσματος, ενώ στο «τραπέζι» παραμένει και το ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου