Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Ο Τζερόμ Πάουελ επίσημα επιλογή Τραμπ για την προεδρία της Fed

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 2017


O κ. Τραμπ με τον κ. Πάουελ. (AP Photo/Alex Brandon)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον 64χρονο Τζερόμ Πάουελ (Jerome Powel), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για την προεδρία του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, στη θέση της Τζάνετ Γέλεν.
Ο διορισμός του κ. Πάουελ θα χρειαστεί να εγκριθεί από τη Γερουσία. Ο κ. Τραμπ «σπάει» ένα ακόμη «προηγούμενο», καθώς οι εκλεγμένοι Πρόεδροι τα τελευταία ανανέωναν τη θητεία των επικεφαλής της Fed.
Η θητεία της κ. Γέλεν στην προεδρία της Federal Reserve λήγει τον Φεβρουάριο του 2018. Ο κ. Πάουελ αναμένεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική της σταδιακής ανόδου των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για να προστατευθεί η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την οικονομική κρίση του 2008.
Πηγή: ΑΜΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου