Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Κρήτη: Απεβλήθη μαθητής που σκαρφάλωσε σε στύλο φωτισμού για να υψώσει την ελληνική σημαία

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης από την απόφαση της διεύθυνσης του Λυκείου της περιοχής να αποβάλει μαθητή που το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου σκαρφάλωσε σε στύλο φωτισμού για να υψώσει την ελληνική σημαία.
Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να αποβάλλεται με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ήταν επικίνδυνη.
Όπως αναφέρει το flashnews.gr επικαλούμενο καταγγελίες, στο στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια, και το θέμα είχαν θίξει αρκετές φορές στο παρελθόν οι μαθητές.
Έτσι το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.
Χθες, Πέμπτη, η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.
Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Τερζάκης τόνισε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα διερευνήσει το περιστατικό. Ο ίδιος τόνισε ότι στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία «την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει».
Πληροφορίες: flashnews.gr


Πηγή: Κρήτη:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου