Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αυστηρά μέτρα για όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων προς ΗΠΑ – Τι να ξέρετε πριν ταξιδέψετε


Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, 2017



Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέα, πιο αυστηρά, μέτρα ασφάλειας έχουν τεθεί πλέον σε ισχύ για όλες τις πτήσεις προς ΗΠΑ και για όλους τους επιβάτες, ώστε να συνάδουν με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης προς αποφυγή απειλών για κρυμμένα εκρητικά, ανέφεραν αεροπορικές εταιρίες και μετέδωσε το Reuters, σημειώνοντας την ανησυχία των αρμοδίων για καθυστερήσεις.
Τα νέα μέτρα, πρόκειται να επηρεάσουν 325.000 επιβάτες αεροπορικών γραμμών, σε περίπου 2.100 εμπορικές πτήσεις που φτάνουν καθημερινά στις ΗΠΑ, με 180 εταιρίες από 280 αεροδρόμια από 105 χώρες.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαιτεί τόσο από αμερικανικές, όσο και διεθνείς εταιρίες να υιοθετήσουν ενισχυμένη ασφάλεια και ελέγχους για κάθε πτήση, σε κάθε επιβάτη, είτε πρόκειται για Αμερικανό πολίτη, είτε ξένο.
Από την πλευρά του, το Associated Press, σε ρεπορτάζ, επεσήμανε πως σε ορισμένους επιβάτες ζητήθηκε να πουν τα χόμπι τους και το πως φτιάχνουν τις αποσκευές τους. Αλλοι ερωτήθηκαν τι δουλειά κάνουν. Παράλληλα, υπήρχαν ουρές για συνεντεύξεις, για λόγους ασφάλειας και έρευνα σε χειραποσκευές, χωρίς πάντως να παρατηρηθεί σημαντική «αναταραχή».
Οι πρώτοι επιβάτες που ταξίδεψαν μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων έγιναν «δεκτοί» στα αεροδρόμια ανά τον Κόσμο, έχοντας να αντιμετωπίσουν μία σειρά από προβλήματα -ορισμένα καινούργια, ορισμένα ήδη γνωστά- μέχρι να επιβιβαστούν.

Αξιωματούχοι της Transportation Security Administration (TSA) δίνουν σε κάποιες αεροπορικές γραμμές και ορισμένα αεροδρόμια πρόσθετο χρόνο να συμμορφωθούν με τις νέες συνεντεύξεις. «Η TSA θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους αεροπορικούς μας εταίρους και να πιστοποιεί πως όλες οι ενισχύσεις στην ασφάλεια επακριβώς εφαρμοστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της TSA Lucy Martinez.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τους νέους κανονισμούς τον Ιούνιο για να θέσουν τέλος στους περιορισμούς στη μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών από επιβάτες σε αεροπλάνα προερχόμενα από 10 αεροδρόμια και 8 χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Ευρώπης, σε απάντηση στις ανησυχίες για κρυμμένα εκρηκτικά στις συσκευές αυτές.
Τον Ιούλιο μπήκε τέλος στους περιορισμούς αυτός, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ είπε πως μπορεί να επαναφέρει μέτρα, ανά περίπτωση, αν αεροπορικές εταιρίες και αεροδρόμια δεν ενισχύσουν την ασφάλειά τους.
Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν πει τότε πως οι αερογραμμές έχουν 120 ημέρες να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, που περιλαμβάνουν πρόσθετο έλεγχο των επιβατών. Το πέρας των ημερών αυτών ήταν την περασμένη Πέμπτη.
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το πιο πολυσύχναστο για διεθνή ταξίδια, η «Emirates» ξεκίνησε τις ερωτήσεις προς επιβάτες για τις αποσκευές, υγρά που κουβαλούσαν και από που προέρχονταν. Επίσης, έγινε έλεγχος σε χειραποσκευές, μαζί με τις ηλεκτρονικές τους συσκευές.
Η «Air France» ανέφερε ότι θα παρέχει ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση σε όλους τους επιβάτες προς ΗΠΑ.
Οι επιβάτες της «Singapore Airlines» μπορεί να χρειαστεί να «περάσουν ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας», όπως έλεγχο των προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών, «καθώς και ερωτήσεις ασφάλειας κατά τη διάρκεια του check-in και της επιβίβασης», επεσήμανε η εταιρία στην ιστοσελίδα της.
Αλλες εταιρίες που ανακοίνωσαν τους νέους κανονισμούς, είναι οι Cathay Pacific Airways Ltd.,Lufthansa Group και EgyptAir. Korean Air Lines Co., Asiana Airlines Inc. και Royal Jordanian είπαν πως έχουν λάβει εξαίρεση στην εφαρμογή των μέτρων μέχρι τις αρχές του νέου έτους.
Στο Newark Liberty International Airport, ο Alexander Wegner, Γερμανός τουρίστας που πέταξε με τη Lufthansa δήλωσε πως ξαφνιάστηκε από τη φύση ορισμένων ερωτήσεων που του έκαναν πριν επιβιβαστεί.
«Κατά τη δική μου άποψη, ήταν απλά μία ταλαιπωρία. Δεν έχει ουσία. Ο καθένας μπορεί να απαντήσει σε αυτού του είδους τις ερωτήσεις. Ποια είναι τα χόμπι; Τρέξιμο. Ω, ΟΚ! Αυτό είναι ενδιαφέρον. Για ποιο λόγο» να γίνεται κάτι τέτοιο…
Χρήσιμες πληροφορίες
Ποιες αεροπορικές και ποιους επιβάτες αφορούν τα νέα μέτρα;
Ολες τις εταιρίες και όλους τους επιβάτες, είτε είναι Αμερικανοί πολίτες, είτε ξένοι.
Τι αλλάζει;
Μπορεί να γίνει πιο λεπτομερής έλεγχος σε ηλεκτρονικές συσκευές. Μπορεί επίσης να τεθούν ερωτήματα σε μορφή συνέντευξης από υπαλλήλους των αεροπορικών, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ. Οι συνεντεύξεις μπορεί να διαφέρουν από τη μία εταιρία στην άλλη. Η «Emirates» ανέφερε ότι θα πραγματοποιεί συνεντεύξεις ελέγχου στο check-in για επιβάτες που φεύγουν από το Ντουμπάι. Η «Air France» πως θα δώσει ερωτηματολόγια για συμπλήρωση.
Τι πρέπει να κάνω;
Η «Delta Air Lines» και η «Cathay Pacific Airways» πληροφορούν τους επιβάτες τους να φτάνουν στο αεροδρόμιο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση τους ώστε να υπάρχει χρόνος για τον έλεγχο. Κατ’ ιδίαν ορισμένα στελέχη αεροπορικών γραμμών ανησυχούν πως σημαντική αύξηση στις συνεντεύξεις μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία επιβίβασης και να οδηγήσει σε καθυστέρηση πτήσεων.
Γιατί τώρα;
Την περασμένη Πέμπτη, συμπληρώθηκαν 120 ημέρες, το χρονικό όριο που έθεσε η κυβέρνηση Τραμπ για ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ.
Μπορούν οι αεροπορικές εταιρίες να το διαχειριστούν αυτό;
Οι περισσότερες λένε πως είναι έτοιμες και είχαν 4 μήνες για να προσαρμοστούν.
Τα αεροδρόμια;
Η TSA αναφέρει πως τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν πιο αυστηρές διαδικασίες ασφάλειας στα αεροδρόμια και γύρω από τα αεροπλάνα.
Τι άλλες υπηρεσίες θα αλλάξουν;
Οι αεροπορικές γραμμές έχουν ευελιξία στο να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις.
Τα νέα μέτρα είναι μόνο για διεθνείς πτήσεις;
Μέχρι στιγμής ναι. Αλλά η TSA έχει επίσης προωθήσει νέους κανόνες για εσωτερικές πτήσεις.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου