Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, 2017

  • Κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο τους οι φοιτητές των Οδοντιατρικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς οι καθηγητές τους κάνουν αποχή απο την αρχή της ακαδημαικής χρονιάς.
  • Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση των συνταξιούχων ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος αποκαλύπτει ότι οι οκτώ στους δέκα συνταξιούχους έχουν φθάσει στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο.
  • Τέσσερα Σαββατοκύριακα συνεχούς εργασίας μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου ζητά η διοίκηση του ΕΦΚΑ από τους υπαλλήλους για να πετύχουν το στόχο της έκδοσης των καθυστερούμενων συνταξιοδοτικών αποφάσεων που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις δυο μετά τα μεσάνυχτα σε σκάφος που βρισκόταν αγκυροβολημένο στη μαρίνα της Γλυφάδας, στο ναυτικό όμιλο, επί της οδού Διαδόχου Παύλου.
  • Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, η εκδήλωση για την δωρεά του νέου γραμμικού επιταχυντή ακτινοθεραπείας από την οικογένεια Αγγελόπουλου προς το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελόπουλου - Στάχτου που έφυγε από την ζωή στα 42 της χρόνια ηττημένη από τον καρκίνο.

Κόσμος

  • Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Συρίας, είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι εργάζεται προκειμένου να βρεθεί «μια μακροπρόθεσμη πολιτική λύση» στη Συρία.
  • Οι μισοί Γερμανοί (49,9%) τάσσονται υπέρ της προκήρυξης νέων εκλογών μετά την αποτυχία της προσπάθειας της Ανγκελα Μέρκελ να κλείσει συμφωνία μεταξύ τεσσάρων κομμάτων για να σχηματιστεί νέος κυβερνητικός συνασπισμός, καταδεικνύει δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild η οποία δημοσιεύεται σήμερα.
  • Η Κένταλ Τζένερ κατέκτησε την Τρίτη την κορυφή του καταλόγου με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου, εκθρονίζοντας την Ζιζέλ Μπούντχεν για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, σε κατάταξη που αντικατοπτρίζει την ολοένα κι αυξανόμενη επιρροή των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι επέστρεψε στη Βηρυτό τρεις εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του από πρωθυπουργός του Λιβάνου.
  • Ο Χαρίρι αναχώρησε από το Κάιρο με προορισμό το Λίβανο, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Η παραίτηση του Χαρίρι προκάλεσε πολιτική κρίση στον Λίβανο και έφερε τη χώρα στην πρώτη γραμμή σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν.

Οικονομία

  • Αναβίωση της κόντρας του Γ. Στουρνάρα με την κυβέρνηση παρατηρεί η HB με αφορμή δημοσίευμα που επιβαρύνει τον διοικητή της ΤτΕ. Πάντως η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των σχολιαστών.
  • Σε 1.459.834 ανέρχονται τα νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, βάση των κριτηρίων που τέθηκαν για την διανομή του, όπως αναφέρεται στο κείμενο του Προϋπολογισμού 2018. Το μέσο ύψος του μερίσματος εκτιμάται σε 483 ευρώ ανά νοικοκυριό.
  • Για νέα έξοδο στις αγορές μιλά ο Προϋπολογισμός 2018 στο κεφάλαιο για το δημόσιο χρέος προκειμένου, εκτός των άλλων, να εξασφαλιστούν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση αποκλειστικά από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος. Δεν δίνονται ωστόσο λεπτομέρειες, τακτική που ακολουθείται και σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Αντίθετα σαφέστατο είναι το κείμενο για σημασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων. Εκτιμάται αύξηση του χρέους το 2018.
  • Έσοδα ύψους 2.736,9 εκατ. ευρώ (από 1.656,7 εκατ. ευρώ εφέτος) θέτει ως στόχο η κυβέρνηση για το 2018 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρεται, το Δημόσιο έχει εκπονήσει και υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του, κύριος στόχος του οποίου είναι η προσέλκυση σημαντικών κεφαλαίων για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.
  • Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Πρωτοβουλία «Clean Sky2 - Joint Undertaking/CS2JU», η οποία αποσκοπεί σε καθαρούς ουρανούς πάνω από την Ευρώπη με την ανάπτυξη πιο φιλικών στο περιβάλλον αεροπλάνων, υπέγραψαν η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου και ο Tiit Jürimäe, εκτελεστικός διευθυντής της Clean Sky2 JU.

Αθλητισμός

  • Το «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League εξασφάλισε μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων η Μπεσίκτας (1-1 με την Πόρτο), ενώ η Σπαρτάκ Μόσχας «αυτοκτόνησε» στην έδρα της με την ουραγό του 5ου ομίλου, Μάριμπορ (1-1). Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης που νίκησε με 6-0 στο ΓΣΠ, ενώ ματσάρα έγινε στην Ισπανία, όπου η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο αλλά η Σεβίλλη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 93' σε 3-3! Πάρτι της Λειψίας στο Μονακό με 4-1, «διπλό» της Τότεναμ επί της Ντόρτμουντ (1-2). Δύσκολα η Σίτι 1-0 την Φέγενορντ, εύκολα η Νάπολι 3-0 τη Σαχτάρ.
  • Μπορεί η Σπόρτινγκ να νίκησε μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ωστόσο ο προπονητής της πορτογαλικής ομάδας, Ζόρζε Ζέσους, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Τετάρτης χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ομάδα ισοδύναμη με τη δική του.
  • Η νίκη, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει, είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που μπορεί να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την 3η θέση, στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβόνα την Τετάρτη, για την 5η αγωνιστική του Champions League. Και ως εκ τούτου, αυτό είναι το ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους». Μοιραία και ο Τάκης Λεμονής προς τα εκεί προσανατολίζεται και αυτό τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
  • Το ενδιαφέρον της Ιντερνασιονάλ για την απόκτηση του Μολέντο είναι γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι και η βραζιλιάνικη ομάδα συνεχίζει τις επαφές με τον Παναθηναϊκό, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τον παίκτη τον Ιανουάριο. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων στη Βραζιλία, ο ατζέντης του Μολέντο, Ζιλμάρ Βελόζ αναμένεται να έρθει τις επόμενες μέρες στη χώρα μας, για να ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών με τη διοίκηση των “πράσινων”.
  • Πολύ άσχημο είναι το κλίμα στον Πανιώνιο, μετά την ήττα από την Ξάνθη με 2-0 στα Πηγάδια. Οι «κυανέρυθροι», με ανακοίνωση που εξέδωσαν, αφήνουν εκτός ομάδας τους Μασούντ Σοτζάι και Βαγγέλη Οικονόμου για έναν μήνα, ενώ στο δεύτερο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου