Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, 2017

  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρχίζουν σήμερα, Τετάρτη, και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή στην Αθήνα, λόγω των εκδηλώσεων για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.
  • Σε νέα στάση εργασίας προχωρά την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ενώ ανεστάλη η 24ωρη απεργία της Πέμπτης.
  • «Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αλλάξει την νοοτροπία της και να αποδεχθεί την "πολιτική ισότητα" της τουρκοκυπριακής», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
  • «Όταν ξεκινήσαμε αυτόν το πρωτότυπο θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, κάποιοι που ίσως να μην μπορούσαν να κατανοήσουν την αξία του διαλόγου και της σύνθεσης σε τοπικό επίπεδο, έσπευσαν να μιλήσουν για επικοινωνιακό πυροτέχνημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή.
  • «Το Ποτάμι καλεί τους 210.505 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής, να δώσουν το παρών στις κάλπες και αυτήν την Κυριακή» αναφέρεται σε ανακοίνωσημετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου ανέλυσε τους λόγους της μειωμένης απήχησης της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Κόσμος

  • Στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη Χαράρε και κατέλαβαν το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ζιμπάμπουε σήμερα, μετά την κατηγορία εναντίον του αρχηγού του στρατού περί «προδοσίας» που εξακόντισε το κόμμα του 93χρονου προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε, το ZANU-PF, επιτείνοντας την έντονη φημολογία περί στρατιωτικού πραξικοπήματος στην αφρικανική χώρα.
  • Η διπλωματία της Τουρκίας τόνισε την Τρίτη ότι προκάλεσε φρίκη στην Αγκυρα η στάση του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη συμφωνία ανάμεσα στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) που επέτρεψε σε τζιχαντιστές να διαφύγουν από τη Ράκα της Συρίας.
  • Είναι «πιθανό» ξένοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη Ράκα λίγο πριν από την πτώση της, παραδέχθηκε την Τρίτη ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μερικές ώρες μετά τη μετάδοση αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του BBC.
  • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών θα μπορούν από το Σάββατο να πάρουν το κυνηγετικό τους όπλο και να πάνε για κυνήγι στην ύπαιθρο της Πολιτείας του Ουισκόνσιν. Με κάθε νομιμότητα.
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι «τώρα θυμήθηκε» τη συνάντηση που είχε με συμβούλους του ο Ντόναλντ Τραμπ, την εποχή που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, όπου συζητήθηκαν οι «επαφές» του επιτελείου του με τη Ρωσία.

Οικονομία

  • Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αρχίσει να αυτοχρηματοδοτείται με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, υπο την προϋποθεση βέβαια ότι θα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί.
  • «Θα υποχρεωθούμε να πουλήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο μονάδες της ΔΕΗ. Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε και να διαλύσουμε την επιχείρηση, όμως προσπαθούμε μέσα από τις δυσκολίες να βρούμε τις χαραμάδες» ανέφερε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μ.Παναγιωτάκης, σε εκδήλωση. Τόνισε ότι η ΔΕΗ θα είναι μικρότερη, «αλλά θα βρούμε τρόπους να την κάνουμε ισχυρότερη, γιατί είναι αναπτυξιακό εργαλείο, και στα χέρια μιας προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον».
  • Οι βρετανοί βουλευτές συνέχισαν και την Τρίτη να εξετάζουν το νομοσχέδιο που θα καταργήσει το ευρωπαϊκό δίκαιο στη χώρα μετά το Brexit, αλλά η συζήτηση άναψε όταν έφτασε στην ακριβή ημερομηνία του διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το φλέγον ζήτημα ήταν αν το Brexit θα γίνει σε «ώρα Λονδίνου» ή «ώρα Βρυξελλών».
  • Κατά 150% έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων στην Γερμανία από το 2014, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης, η οποία διαπιστώνει ότι το 2016 ήταν άστεγοι περίπου 860.000 άνθρωποι. Περισσότεροι από τους μισούς ήταν πρόσφυγες, ενώ το 8% ανήλικοι ή παιδιά.
  • Επιτρέπεται πλέον -ύπο όρους- το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν, αλλά και η προσθήκη συνδικαιούχου βάσει της νέας απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτου για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για ανάληψη μετρητών έως το 100% των ποσών που ήρθαν από το εξωτερικό. Τι αλλάζει στις επιχειρηματικές συναλλαγές.

Αθλητισμός

  • Με πρωταγωνιστή τον Έρικσεν, η Δανία πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ 2018 με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Ιρλανδίας με 5-1. Ο 25χρονος άσος σημείωσε χατ τρικ και βοήθησε την ομάδα του να κάνει την ανατροπή και να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση.
  • Ο φιλικός αγώνας με τη Νιγηρία και η ήττα της Αργεντινής με 2-4 από τους «σούπερ αετούς» στο Κράσνονταρ, στη Ρωσία, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αδιαθεσία του Σέρχιο Αγουέρο στο ημίχρονο επισκίασε τα πάντα. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι και της «αλμπισελέστε» άρχισε να κάνει εμετό και να δείχνει πως υποφέρει, με συνέπεια να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της ρωσικής πόλης.
  • Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν βασικοί στο ματς των Ελπίδων τη Δευτέρα απέναντι στην Κροατία.
  • Νέο “σενάριο” μεταγραφικού περιεχομένου είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας «ButFootballClub.fr», η Ναντ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αργεντίνου μέσου του Παναθηναϊκού και κάνει μάλιστα λόγο για μεταγραφική επιθυμία του Ρανιέρι.
  • Η Γιουβέντους γιόρτασε την 1η Νοεμβρίου τα 120 χρόνια ζωής και κάλεσε τους οπαδούς της να ψηφίσουν το κορυφαίο γκολ στην Ιστορία της. Πρώτο σε ψήφους ήρθε το πανέμορφο τέρμα που σημείωσε ο 20χρονος τότε Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο απέναντι στην Φιορεντίνα τη σεζόν 1994-95, με το οποίο η Γηραιά Κυρία έφτασε στη νίκη με 3-2 και λίγο αργότερα στην κορυφή του Καμπιονάτο έπειτα από οκτώ χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου