Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 11/11/17

  • Μετά από δύο χρόνια αναζήτησης κατάλληλου χώρου και ύστερα από μία τροποποιητική διάταξη προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης στον αδόμητο χώρο του δυτικού λεκανοπεδίου, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα πήρε το... πράσινο φως.
  • Άρον-άρον σε μια συνεδρίαση –«και αν χρειαστεί σε δεύτερη»- προωθεί η κυβέρνηση την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «φρουτάκια», όπως αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
  • Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης: ποιος θα καταφέρει να αναδειχθεί ο ηγέτης του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης; Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, με τις αναλύσεις και τα στοιχήματα για το ζευγάρι του δεύτερου γύρου να πέφτουν βροχή.
  • Η εικόνα των δωματίων με τα παραβάν -που δημιουργούν μία ψευδαίσθηση απομόνωσης στους ασθενείς- είναι ταυτισμένη με το ΕΣΥ. Μόνον που οι φωτογραφίες αυτές δεν απεικονίζουν θάλαμο νοσηλείας αλλά γραφείο γιατρών στον Ευαγγελισμό.
  • Η κυβέρνηση εργάζεται με σκοπό την πραγματοποίηση της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου, υπάρχουν όμως πλέον ισχυρές ενδείξεις η έλευση του τούρκου Προέδρου να καθυστερήσει.

Κόσμος

  • Με μορφή ...γουρουνιού παρουσιάζει τον κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ στο τελευταίο του σκίτσο- «Karlikature» στο ένθετο μηνιαίο περιοδικό της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  • Το Ριάντ ανέφερε την Παρασκευή ότι σαουδάραβας υπήκοος απήχθη στο Λίβανο εν μέσω της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία έχει φέρει τη Βηρυτό στην πρώτη γραμμή της εντεινόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.
  • Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο γερμανοτούρκος δημοσιογράφος που κρατείται από τις τουρκικές αρχές από το Φεβρουάριο, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει επιβάλει στην τουρκική κοινωνία «καθεστώς φόβου» και τόνισε πως θεωρεί ότι η Τουρκία ολισθαίνει προς το φασισμό.
  • Την μετονομασία του αεροδρομίου της ΠΓΔΜ από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» πρότειναν διπλωμάτες της χώρας, ιδέα που φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, παρά τις αντιρρήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.
  • Πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία, πραγματοποίησαν την Παρασκευή δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον του υπουργείου Άμυνας στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Οικονομία

  • Καμία απόδειξη δεν θα αναγνωρίζεται από την εφορία για το χτίσιμο του αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων αν τα χρήματα της συναλλαγής μέσω πιστωτικών καρτών ή μέσω μεταφοράς ποσού από λογαριασμό σε λογαριασμό δεν καταλήγουν στον επαγγελματικό λογαριασμό που υποχρεούνται πλέον να δηλώσουν στην εφορία επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
  • Εφικτή κρίνει τη συμμετοχή εταιρειών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στο market test για την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Μάρος Σέφκοβιτς.
  • Αρνητικό κατά 98.420 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Παρά το αρνητικό ισοζύγιο του Οκτωβρίου, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του δεκάμηνου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 167.451 νέες θέσεις εργασίας.
  • Αιχμές για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την επενδυτική της δραστηριότητα αφήνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg που αναφέρεται στο «πάγωμα» σημαντικών επενδύσεων τη στιγμή που απαιτούνται χρήματα «για την ανάκαμψη της οικονομίας». Συγκεκριμένα το δημοσίευμα μιλά για τα δύο μεγάλα έργα, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ, που προσέκρουσαν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και διενέξεις.
  • Η Ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι θα τηρηθούν όλες οι συμβατικές της υποχρεώσεις για την επένδυση στο Ελληνικό, τονίζουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν την αυτονόητη προϋπόθεση να τηρήσει και ο επενδυτής τις δικές του δεσμεύσεις.

Αθλητισμός

  • Με την υπογραφή του Γιάκομπ Γιόχανσον η Σουηδία έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ που θα γίνει στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο μέσος της ΑΕΚ μπήκε αλλαγή στο 57' και 4 λεπτά αργότερα σημείωσε το τέρμα που έκρινε τη συνάντηση, στον αγώνα με την Ιταλία. Το τελικό 1-0 δίνει προβάδισμα στη Σουηδία, ωστόσο οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να αποσπάσουν την ισοπαλία, αλλά το σουτ του Νταρμιάν σταμάτησε στο δοκάρι του Ολσεν.
  • Την συναισθηματική «έκρηξη» του Νεϊμάρ, προκάλεσαν τα όσα έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, περί αποχώρησης του Βραζιλιάνου απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν λόγω κακών σχέσεων με τον Έμερι και τον Καβάνι. Αρκετά επίσης έχουν ακουστεί και για κακές σχέσεις του παίκτη με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βραζιλίας, Τίτε και ο Νεϊμάρ έβαλε τα κλάματα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ιαπωνία. Δείτε το βίντεο...
  • Τον… έστειλε η Μαρσέιγ, τον αποτελείωσε η UEFA… Ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν (30 Ιουνίου 2018) επιβλήθηκε στον Πατρίς Εβρά για την κλωτσιά που έριξε σε οπαδό της Μαρσέιγ.
  • Ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει να πληρώσει μία από τις δόσεις για την μεταγραφή του Αντρές Τσάβες (ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ), όμως η Μπόκα Τζούνιος για την ώρα βάζει… πλάτη. Στη συνάντηση των δύο πλευρών την Παρασκευή 10/11 ο εκπρόσωπος του συλλόγου της Αργεντινής έδειξε κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματα του «τριφυλλιού» και έδωσε παράταση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για να βρεθεί μία λύση με την αποπληρωμή.
  • Μετά την αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξαν οι Σέρχιο Αραούχο και Ντίεγκο Μπίσεσβαρ στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (5/11), η πειθαρχική επιτροπή της Super League επέβαλε ποινή τριών αγωνιστικών στον καθένα. Ποια παιχνίδια χάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου