Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Κι όμως η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες επί του ΑΕΠ μετά τις ΗΠΑ


 Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2017

Στην πρώτη 12αδα των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, σε απόλυτους αριθμούς σε στρατιωτικές δαπάνες «φιγουράρει» η Ελλάδα αλλά σε ποσοστό επί του ΑΕΠ έρχεται δεύτερη αμέσως μετά τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα το 2016 η Ελλάδα με την καταρρακωμένη Εθνική Οικονομία δαπάνησε το 2,4% του ΑΕΠ της, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 4,5δισεκ δολαρίων, όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα του Statista. Αυτό παρά το γεγονός πως η δέσμευση των χωρών του ΝΑΤΟ προβλέπει αμυντικές δαπάνες που δεν χρειάζεται να ξεπερνούν του 2% του ΑΕΠ.
Infographic: Expenditure Of Nato Countries In 2016 | Statista 
Την πρωτιά, τόσο επί του ΑΕΠ όσο και σε απόλυτους αριθμούς έχουν οι ΗΠΑ με 664δισεκ δολάρια και 3,6% επί του αμερικανού ΑΕΠ ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο με 60,3δισεκ δολάρια (2,2% του ΑΕΠ) και τη Γαλλία με 43,6δισεκ δολάρια (1,8% του ΑΕΠ).
Μετά τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες ως ποσοστό επί του ΑΕΠ έχουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Εσθονία με 2,2%.
Σημειώνεται πως τα 664δισεκ δολάρια που δαπάνησαν οι ΗΠΑ το 2016, ξεπερνά το ποσό που δαπάνησαν όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ μαζί την ίδια χρονιά, αφού οι συνολικές δαπάνες (μαζί με τις ΗΠΑ) έφτασαν πέρυσι τα 918δισεκ δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου