Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Π. Θωμόπουλος: Η κρίση έφερε το τέλος του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος

Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2017
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
Π. Θωμόπουλος: Η κρίση έφερε το τέλος του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος
Η χρηματοπιστωτική κρίση προοιωνίζει το τέλος των 40 ετών παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος, με τις αμερικανικές τράπεζες κυρίως να αναδεικνύονται παγκοσμίως οι κυρίαρχοι παίκτες, υποστήριξε από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Θωμόπουλος.
Μιλώντας σε συνεδρία για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη, τόνισε πως απέναντι στους ισχυρούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, αν δεν δοθεί στις τράπεζες της ΕΕ μεγαλύτερη ευχέρεια να προσδιορίσουν το μοντέλο λειτουργίας τους ανάλογα με την περιοχή/τομέα που δραστηριοποιούνται, θα χάσουν μερίδιο τους από την παγκόσμια αγορά καθώς και μια σημαντική πηγή εισοδήματος τους.
Προς το παρόν, παρατήρησε, οι κινεζικές τράπεζες είναι ακόμη εύθραυστες, αλλά με το κινεζικό κράτος να συμπληρώνει τις ανάγκες τους στα κεφάλαια και στη ρευστότητα, μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, πολύ περισσότερο τώρα που οι κινεζικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες επενδύουν με την υποστήριξη των κρατικών τραπεζών σε χώρες του ΟΟΣΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θωμόπουλος στην ψηφιοποίηση του τραπεζικού τομέα και επισήμανε πως κινείται γρήγορα, αναφέροντας πως οι πελάτες έχουν νέα προϊόντα όπως το ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως καθώς οι τραπεζικές συναλλαγές αυτοματοποιούνται θα μειωθούν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, όπως στα γκισέ, αλλά και η γραφειοκρατία. Ωστόσο, συμπλήρωσε, αυτό θα αντισταθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάγκη για άλλες υπηρεσίες, ιδίως στον τομέα της πληροφορικής.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου