Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πανομογενειακή για τις ετοιμασίες της παρέλασης Βοστώνης


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος (μέσον) ενημερώνει για την παρέλαση της Βοστώνης. Διακρίνονται ο κ. Τάκης Λαμπρόπουλος, η υποπρόξενος κυρία Μαρία Κουκούτση, κυρία Ολγα Φώτου και κυρία Μαρία Δεληχάτσου. Φωτογραφία: "Ε.Κ."/ Θεόδωρος Καλμούκος.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Με τη διοργάνωση της παρέλασης και των συναφών εκδηλώσεων που την πλαισιώνουν ασχολήθηκε η Πανομογενειακή συνάθροιση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, το βράδυ της Τετάρτης, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Της Πανομογενειακής προήδρευσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος. Η παρέλαση φέτος θα γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου, με την προοπτική και την ελπίδα ότι θα είναι καλός ο καιρός, καθότι πέρυσι ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Την γενική πρόξενο κυρία Ιφιγένεια Καναρά αντιπροσώπευσε η κυρία Μαρία Κουκούτση, υψηλόβαθμο στέλεχος του Γενικού Προξενείου Βοστώνης, η οποία διαβίβασε τον χαιρετισμό της κυρίας Καναρά και τόνισε την προθυμία του Γενικού Προξενείου να συμβάλλει στην επιτυχία της παρέλασης και των εκδηλώσεων.
Δεν παρέστη αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, διότι, όπως ελέχθη, κάθε Τετάρτη τελούνται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες και κωλύονται οι ιερείς να συμμετάσχουν στις συναθροίσεις για την παρέλαση. Αποφασίσθηκε προς τούτο η επόμενη Πανομογενειακή να γίνει την Τρίτη 4 Απριλίου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα διάφορα τμήματα.

Από την πανομογενειακή συνάθροιση της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Φωτογραφία: “Ε.Κ.” /Θεόδωρος Καλμούκος.

Ο πρόεδρος κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι «είμαστε σε καλή πορεία αναφορικά με τις προετοιμασίες. Εχουμε πάρει τις απαιτούμενες άδειες» και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας τις Κυριακές σε διάφορες κοινότητες στις οποίες ενημερώνουμε τους υπεύθυνους των κοινοτήτων και φυσικά τα εκκλησιάσματα για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις και τους προσκαλούμε να έλθουν να συμμετάσχουν».
Διευκρίνισε πως «την περασμένη Κυριακή πήγαμε στην κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάντσεστερ στο Νιου Χαμσάιρ και την Κυριακή που έρχεται έχουμε προγραμματίσει να πάμε στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λιν». Ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος καταβάλλει προσπάθειες για την επιτυχία της παρέλασης».
Ελέχθη από την γραμματέα κυρία Ολγα Φώτου ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν δηλώσει συμμετοχή δύο εκκλησιαστικές κοινότητες και δύο σύλλογοι. Υπήρξε διάλογος επ’ αυτού και υποστηρίχθηκε από μέλη της Πανομογενειακής, τα οποία δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι άτομα από διαφόρους συλλόγους, πως κάθε χρόνο έτσι γίνεται και πως δηλώνουν συμμετοχή την τελευταία εβδομάδα, ενώ εκφράσθηκε η ελπίδα πως το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος. Η συμμετοχή ανέρχεται στα 200 δολάρια για κάθε σύλλογο και κοινότητα που παρελαύνουν.
Αναφορικά με την ισχνή συμμετοχή στην Πανομογενειακή, ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης σχολίασε ότι «δεν είναι θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αλλά είναι θέμα των συλλόγων», ότι «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους συλλόγους, αλλά και τις εκκλησίες», καθώς και ότι «πρέπει να καθίσουμε όλοι να μιλήσουμε όταν τελειώσει η παρέλαση».
Ο κ. Τραβαγιάκης ανακοίνωσε ότι «το δείπνο το Σάββατο το βράδυ στις 29 Απριλίου προχωράει κανονικά, θα γίνει στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης στο Μπρούκλαϊν και το εισιτήριο έχει οριστεί στα $100 ανά άτομο».
Σχετικά με τους τελετάρχες, εκτός από τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο και τον δήμαρχο Βοστώνης κ. Μάρτι Γουόλς, έχουν σταλεί προσκλήσεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελο Μαρινάκη και στον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ενώ προτάθηκε και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης δεν είχαν απαντήσει.
Για το Βραβείο Ελευθερίας ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης, υπεύθυνος του τομέα βραβεύσεων, πρότεινε τον κ. Ιωάννη Μιαούλη, διευθυντή του Μουσείου Επιστημών της Βοστώνης, ενώ ο κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος τον χειρουργό ιατρό Γεώργιο Βέλμαχο, διευθυντή του τμήματος Τραύματος του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης. Ως πρώτη επιλογή ψηφίστηκε ο κ. Μιαούλης και ως εφεδρική ο ιατρός Βέλμαχος.
Εγινε έκκληση για εξεύρεση ευσταλών νέων της Ομογένειας για να πλαισιώσουν το τμήμα των ομογενών ευζώνων καθότι ο αριθμός των μελών του έχει μειωθεί μόνο στα 5 με 6 παιδιά.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου