Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο Προκόπης και το αυστηρό μήνυμα, ο Σημίτης μίλησε κινέζικα, ποιες συντάξεις, προφητεία Δραγασάκη


Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απαγγέλει το "Σύμβολο της Πίστεως" την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Αθηνών. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση/Χρήστος Μπόνης.
Μπράβο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη με το όνομα, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στέλνει κάτι αυστηρά μηνύματα προς τους Τούρκους που είναι όλα δικά τους. Ενα τέτοιο αυστηρό, αυστηρότατο μήνυμα, Αδέλφια μου Ελληνες, ήταν κι αυτό που έστειλε από την Κάλυμνο και στη συνέχεια από το διπλανό μικρό νησάκι των πάνω κάτω είκοσι μόνιμων κατοίκων, την Ψέριμο, ότι «γκρίζες ζώνες» δεν υφίστανται και ειδικά στα Δωδεκάνησα.
Μόλις το άκουσαν αυτό οι Τούρκοι ταράχτηκαν κυριολεκτικά σε τέτοιο σημείο που τους έδωσε εντολή ο σουλτάν Ταγίπ κι έπεσαν όλοι μπρούμυτα και έκραζαν έλεος Αγκόπ-Προκόπ, ο Αλλάχ είναι μεγάλος.
Πρόταση: Η στήλη συστήνει ευσεβάστως τη Μητρί Κωνσταντινουπολίτιδι Εκκλησία όπως απονείμει στον Προκόπη το οφίκιο του Αρχοντος Μηνυματοφόρου, λόγω των πολλών μηνυμάτων του προς τη μεριά της Τουρκιάς, κι αν δεν υπάρχει τέτοιο οφίκιο, να καθιερωθεί από τώρα.
Και μιας που θυμήθηκα την Μητέρα Εκκλησία, ήταν κυριολεκτικά εξόχως κατανυκτικό και συγκινητικό να βλέπει κανείς τον Κατρούγκαλο, -όνομα κι αυτός- την Κυριακή της Ορθοδοξίας στημένο στο παραθρόνιο δίπλα ακριβώς στον Πατριάρχη να «συγχοροσταστεί». Κύριε και Θεέ και Αγιε μου Γιώργη πώς δεν έπεσαν τα καντήλια και οι πολυέλαιοι επί της κεφαλής Κατρούγκαλου; Επεδόθησαν δε τη Αυτού Εξοχότητι αι προσήκουσαι τιμαί αι προβλεπόμεναι παρά τω Πατριαρχικώ Πρωτοκόλλω. Και του χρόνου η Κυριακή της Ορθοδοξίας!
Ελάχιστοι παρακολούθησαν την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Σκουρλέτη στην Ξάνθη ή όπως αλλιώς το λένε ήταν «τρεις κι ο κούκος» και μάλιστα αυτοί ήταν στελέχια Συριζέικα. Η σκηνογραφία μου θύμισε, Αδέλφια μου Ελληνες, την πρόσφατη εκδήλωση για τα Ελληνικά Γράμματα που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή στην αίθουσα του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν. Τι πράγμα ήταν κι αυτό ε;
Μέσα σ’ όλα να κι ο Σημίτης άρχισε να λέγει στα κινέζικα από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών πως «το Grexit πλανάται ακόμα. Χρειάζεται μία σοβαρή Ελλάδα». Δηλαδή όπως ήταν επί της πρωθυπουργίας του, γι’ αυτό και την παρέδωσε στον George ο οποίος δεν άντεξε και αναφώνησε εκείνο το περίφημο «μηδέν στο πηλίκιο», κι έπεσαν από τα κεφάλια τους τα πηλίκια των αστυνομικών. Σιωπή μη μας ακούσει ο Λουκάς και παρεξηγηθεί και δεν ξανάλθει στο Tufts να πει σοφία ορθή και οι υπόλοιποι να κάθονται και να ακούνε.
Κι όλοι αυτοί, Αδέλφια μου Ελληνες, Σημίτηδες, Παπανδρέοι, Καραμανλήδες, Σαμαράδες, Πικραμένοι, Παπαλουκάδες, καλά περνούν όπως και τότε, κρατικοδίαιτα που λένε. Αλίμονο στους συνταξιούχους, τους μεροκαματιάρηδες, τους άνεργους και τους καθημαγμένους Ελληνες από τη φορολογία οι οποίοι στήνονται στα συσσίτια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αυτού του καλού προκαθήμενου της Εκκλησίας της γονατισμένης και αιχμάλωτης Ελλάδος, για να πάρουν μια μπουκιά φαγητού κι ένα μπουκαλάκι νερό. Αχ Ελλάδα, Ελλάδα, αγνώριστη σε κατάντησε η ασύδοτη κομματοκρατία.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Δραγασάκης, διαθέτει, όπως φαίνεται, προφητικές ιδιότητες, διότι από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ως μάντης των Δελφών κι αυτός, είπε ότι η συμφωνία θα κλείσει και μάλιστα στην ώρα της. Μακάρι διότι αν δεν κλείσει θα ανοίξουν άλλες πληγές. Αλλά κάθε λίγο και λιγάκι το ίδιο βιολί παίζεται, έρχονται οι θεσμοί, φεύγουν οι θεσμοί, θα γίνει ή δεν θα γίνει η αξιολόγηση, ένας εμπαικτικός θεατρισμός για να νομίζει ο λαός ότι διαπραγματεύονται σκληρά και στο τέλος βγαίνει ο Αλέξης και κάνει το μαύρο – άσπρο και εξακολουθούν να μαυρίζουν οι καρδιές των συνταξιούχων και μισθωτών, ενώ οι αυτοκτονίες συνεχίζονται χωρίς να καταγράφονται πια.
Μέσα σ’ όλα να κι ο Λεβέντης απεφάνθη λεβέντικα από τον Βόλο πως «μας κυβερνούν εξουσιομανείς και ψεύτες». Αμάν, βαριές κουβέντες Βασίλη’μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου