Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Που θα το πάει ο Καμμένος; Τι θα ανακοινώσει μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, 2019Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας θα φύγει από την κυβέρνηση και μαζί του θα αποχωρήσει και η υφυπουργός, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά
   
Ο Πάνος Καμμένος «αδειασμένος» και από τα γεγονότα, μιας και η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την πΓΔΜ έχει ως μοναδική σανίδα σωτηρίας την ηρωϊκή έξοδο. Αν αυτό το κάνει με καταγγελίες ή αν το κάνει με χαμηλούς τόνους και σε συναινετικό κλίμα, αυτό θα φανεί την Κυριακή το μεσημέρι.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Τσίπρας και Καμμένος είχαν τηλεφωνικές επαφές τις τελευταίες ημέρες και σε κλίμα έντασης. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άλλωστε θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνει «θυσία» για να γλιτώσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Καμμένος θα παραιτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το θα ανακοινώσει, όπως όλα δείχνουν, αύριο στις 12.30. Αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό, δύο ώρες αργότερα, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του.
Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας θα φύγει από την κυβέρνηση και μαζί του θα αποχωρήσει και η υφυπουργός, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. Όχι όμως και οι Ελ. Κουντουρά και Β. Κόκκαλης, εκτός κι αν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασιστεί να αποχωρήσουν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Έναν όρο που θέτει ο Πάνος Καμμένος εδώ και μερικές ημέρες όπως και να μην αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από την Κυριακή και μετά. Οι παραιτήσεις, εφόσον γίνουν, ανοίγουν το δρόμο για ανασχηματισμό καθώς θα πρέπει να αντικατασταθούν και οι κ. Νοτοπούλου και Ηλιόπουλος που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος προτείνει για τη θέση του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκη, αλλά αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάει πιθανότατα ο Δ. Βίτσας.
Η συνέντευξη τύπου αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς είτε ο Καμμένος θα μιλήσει σε υψηλούς τόνους καταγγέλλοντας τον συνέταιρό του στην εξουσία για ενέργειες που οδήγησαν στο διαζύγιο είτε απλά θα ανακοινώσει την αποχώρησή του χωρίς να ανοίξει πόλεμο με το Μαξίμου.
Συνεργάτες του πάντως του λένε να προχωρήσει σε επιθετική ρητορική, να καταγγείλει αθέτηση της συμφωνίας που είχε κάνει με τον Τσίπρα.
Ο Καμμένος χρεώνει πολλά στον πρωθυπουργό. Όπως ότι του είχε υποσχεθεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει στη Βουλή πριν από τον Μάρτιο. Όπως επίσης και το γεγονός ότι συνομίλησε με στελέχη των ΑΝΕΛ (π.χ. τον Παπαχριστόπουλο) πίσω από την πλάτη του, παρ’ ότι είχε δεσμευτεί ότι δεν θα προσεγγίσει βουλευτές του κόμματός του.
Θα μείνει με Κατσίκη και Κόλλια – Τσαρουχά ο Καμμένος από αύριο;
Επίσης, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν από Δευτέρα ο Καμμένος θα μείνει με την Κόλλια και τον Κατσίκη και οι άλλοι βουλευτές του αποχωρήσουν.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου