Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Ανάλυση: Η πτώση των πωλήσεων ακινήτων δεν ευνοεί την μεσαία τάξη στις ΗΠΑ


Πέμπτη, 24 Ιανουρίου, 2019(AP Photo/Matt Rourke, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι πωλήσεις των ακινήτων στις ΗΠΑ βαίνουν μειούμενες, αλλά αυτό δεν βοηθά τους επίδοξους αγοραστές της μεσαίας τάξης. Αυτό προκύπτει από σχετική ανάλυση των στοιχείων που έκανε η κτηματομεσιτική εταιρεία «Redfin» και την οποία παρουσίασε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press».
Οταν οι πωλήσεις των σπιτιών υποχωρούν, οι τιμές ακολουθούν την ίδια τάση και οι αγοραστές επωφελούνται.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει αυτή τη φορά στις ΗΠΑ, αναφέρει η ανάλυση. Οι αγορές σπιτιών σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν βυθιστεί και τα κέρδη των τιμών έχουν επιβραδυνθεί. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών της μεσαίας τάξης διαπιστώνει ότι η ιδιοκτησία σπιτιού είναι απρόσιτη.
Γιατί; Διότι τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξάνονται μετά από χρόνια κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι αυξήσεις των τιμών έχουν ξεπεράσει τους μισθούς. Και σε μια τιμή-στόχο που οι οικογένειες με μεσαίο εισόδημα θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά, τα σπίτια προς πώληση είναι λιγότερα.
Κατά το προηγούμενο έτος, η διαθεσιμότητα κατοικιών που μπορούσε να αγοράσει μια οικογένεια μεσαίας τάξης έχει μειωθεί στο 86% των μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών, σύμφωνα με ανάλυση 49 πόλεων της «Redfin».
«Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τόσο πολύ το 2017 και το πρώτο εξάμηνο του 2018 που φτάσαμε σε σημείο όπου οι αγοραστές απλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν αυτές τις υψηλές τιμές», δήλωσε ο Daryl Fairweather, επικεφαλής οικονομολόγος της «Redfin».
Η επίδραση αυτών των μη βιώσιμων αυξήσεων των τιμών είναι εμφανής στα σύνολα πωλήσεων που σημειώνουν πτώση στο τέλος του έτους που παρακολουθεί η Εθνική Ενωση Kτηματομεσιτών.
Η ισχυρή οικονομία προσέφερε ελάχιστη υποστήριξη στους υποψήφιους αγοραστές επειδή τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους, καθιστώντας τις αγορές πιο δαπανηρές.
Παρόλο που περισσότερα σπίτια βρίσκονται στην αγορά σε σύγκριση με το 2017, συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερο σε τιμές που μόνο οι εύποροι ή οι πλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά.
Η ανάλυση της «Redfin» διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, το 55% των σπιτιών που διατέθηκαν προς πώληση ήταν προσιτά με προκαταβολή 10%. Αυτό ήταν μια πτώση της τάξεως του 5%, από το 60% που είχε καταγραφεί το 2017.
Μια υψηλότερη προκαταβολή της τάξεως του 20% θα καθιστούσε τις μηνιαίες πληρωμές πιο προσιτές, αλλά τα στοιχεία δανείων υποδηλώνουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός αγοραστών για πρώτη φορά δεν μπορεί να δώσει ως προκαταβολή το 20%.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου