Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ανάλυση: Η πτώση των πωλήσεων ακινήτων δεν ευνοεί την μεσαία τάξη στις ΗΠΑ


Πέμπτη, 24 Ιανουρίου, 2019



(AP Photo/Matt Rourke, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι πωλήσεις των ακινήτων στις ΗΠΑ βαίνουν μειούμενες, αλλά αυτό δεν βοηθά τους επίδοξους αγοραστές της μεσαίας τάξης. Αυτό προκύπτει από σχετική ανάλυση των στοιχείων που έκανε η κτηματομεσιτική εταιρεία «Redfin» και την οποία παρουσίασε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press».
Οταν οι πωλήσεις των σπιτιών υποχωρούν, οι τιμές ακολουθούν την ίδια τάση και οι αγοραστές επωφελούνται.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει αυτή τη φορά στις ΗΠΑ, αναφέρει η ανάλυση. Οι αγορές σπιτιών σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν βυθιστεί και τα κέρδη των τιμών έχουν επιβραδυνθεί. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών της μεσαίας τάξης διαπιστώνει ότι η ιδιοκτησία σπιτιού είναι απρόσιτη.
Γιατί; Διότι τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξάνονται μετά από χρόνια κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι αυξήσεις των τιμών έχουν ξεπεράσει τους μισθούς. Και σε μια τιμή-στόχο που οι οικογένειες με μεσαίο εισόδημα θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά, τα σπίτια προς πώληση είναι λιγότερα.
Κατά το προηγούμενο έτος, η διαθεσιμότητα κατοικιών που μπορούσε να αγοράσει μια οικογένεια μεσαίας τάξης έχει μειωθεί στο 86% των μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών, σύμφωνα με ανάλυση 49 πόλεων της «Redfin».
«Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τόσο πολύ το 2017 και το πρώτο εξάμηνο του 2018 που φτάσαμε σε σημείο όπου οι αγοραστές απλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν αυτές τις υψηλές τιμές», δήλωσε ο Daryl Fairweather, επικεφαλής οικονομολόγος της «Redfin».
Η επίδραση αυτών των μη βιώσιμων αυξήσεων των τιμών είναι εμφανής στα σύνολα πωλήσεων που σημειώνουν πτώση στο τέλος του έτους που παρακολουθεί η Εθνική Ενωση Kτηματομεσιτών.
Η ισχυρή οικονομία προσέφερε ελάχιστη υποστήριξη στους υποψήφιους αγοραστές επειδή τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους, καθιστώντας τις αγορές πιο δαπανηρές.
Παρόλο που περισσότερα σπίτια βρίσκονται στην αγορά σε σύγκριση με το 2017, συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερο σε τιμές που μόνο οι εύποροι ή οι πλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά.
Η ανάλυση της «Redfin» διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, το 55% των σπιτιών που διατέθηκαν προς πώληση ήταν προσιτά με προκαταβολή 10%. Αυτό ήταν μια πτώση της τάξεως του 5%, από το 60% που είχε καταγραφεί το 2017.
Μια υψηλότερη προκαταβολή της τάξεως του 20% θα καθιστούσε τις μηνιαίες πληρωμές πιο προσιτές, αλλά τα στοιχεία δανείων υποδηλώνουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός αγοραστών για πρώτη φορά δεν μπορεί να δώσει ως προκαταβολή το 20%.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου