Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, 2019

  • Πύργος: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη από φωτιά στο σπίτι της. Νεκρή ανασύρθηκε το βράδυ της Πέμπτης μία 73χρονη γυναίκα, η Ελπίδα Γιαννακά στον οικισμό Ζαχαρέικα κοντά στο Ανδρώνι και Πανόπουλο, στο νομό Ηλείας.  Η άτυχη γυναίκα είχε ανάψει φωτιά στο τζάκι για να ζεσταθεί.
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. .
  • Λαμία: Ληστής απείλησε μητέρα με στιλέτο μπροστά στα παιδιά της. Τη στιγμή της εισβολής στην Ανθήλη Λαμίας, τα παιδιά ήταν μέσα στο σπίτι .
  • Κυψέλη: Υποχώρησε μπαλκόνι – Τραυμάτισε περαστικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πτώση τμήματος του μπαλκονιού προκάλεσε αιμορραγία στο νεαρό που διακομίστηκε σε νοσοκομείο. .
  • Υπόθεση Novartis: Ασκούνταν πιέσεις στις αρχές για «αποτελέσματα» . Ειδικά στην Ελλάδα, τα ευρήματα των ερευνών δεν ήταν τα προσδοκώμενα όπως είχαν προεξοφληθεί και διατυμπανιστεί από την κυβέρνηση στις αρχές του περασμένου έτους .
Κόσμος
  • Πομπέο: Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα σφάξουν τους Κούρδους. Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι «οι Τούρκοι δεν θα σφάξουν τους Κούρδους» στη Συρία, παρά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων που αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο. .
  • Η ΠΓΔΜ προμηθεύτηκε 240.000 διαβατήρια- Γράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι Alfa TV αγοράστηκαν 240.000 «Μακεδονικά» διαβατήρια .
  • ΗΠΑ: Η Πελόζι επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η 78χρονη έλαβε 220 ψήφους υπέρ, έναντι 192 που συγκέντρωσε ο Κέβιν Μακάρθι .
  • Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης στην πολυκατοικία – 39 οι νεκροί. «Πριν από μισή ώρα ανακτήσαμε το τελευταίο πτώμα. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τελείωσε» ανακοίνωσε σε ρώσους δημοσιογράφους o ρώσος αξιωματούχος. .
  • H Μόσχα απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπεία σε Αμερικανό πολίτη. Πρόκειται για τον Πολ Γουέλαν, έναν 48χρονο πρώην πεζοναύτη ο οποίος παραμένει κρατούμενος από τις ρωσικές αρχές ασφαλείας από τα τέλη Δεκεμβρίου. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης: Οι Έλληνες έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του Τσίπρα . Την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την συνεδρίαση του γερμανικού CSU, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. .
  • ΝΔ: Το παραδικαστικό Μαξίμου δεν ελέγχει την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου και ζητά από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί για τις δημόσιες παρεμβάσεις, του αναπληρωτή υπουργού υγείας κατά δικαστικών λειτουργών. .
  • Κατρούγκαλος: Δεν έχω λάβει επιστολή Στόλτενμπεργκ με διορία για Πρέσπες. Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Καθημερινής» ο γενικός γραμματέας του NATO έχει ζητήσει κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και από τις δύο χώρες έως τις 15 Φεβρουαρίου. .
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης: Όσοι λένε για θεσμική εκτροπή στοχεύουν σε συγκάλυψη. "Η πολιτική αυτή επιλογή εξυπηρετεί τη δημιουργία εντυπώσεων, λειτουργεί παρελκυστικά για τα αποτελέσματα του έργου της Δικαιοσύνης και δημιουργεί σύγχυση με σκοπό την πολιτική συγκάλυψη" .
  • Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Αποτρέψαμε απόδραση εμπλεκόμενου σε σκάνδαλο. Το σκεπτικό ότι αποτράπηκε η απόδραση μάρτυρα εμπλεκόμενου σε σκάνδαλό δίνει το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, ως απάντηση στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση NOVARTIS, επιχειρείται θεσμική εκτροπή .
Οικονομία
  • «Kατρακυλά» η αξία της Apple - Γιατί κατέγραψε απώλειες 430 δισ. δολαρίων. Λόγω των προβλημάτων της εταιρείας, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωνε πτώση 2,7%, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 είχαν απώλειες 2,4% και 2,2% αντίστοιχα. .
  • Δεύτερος μήνας μείωσης καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Σε βάθος δωδεκαμήνου πάντως οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 5,9%. .
  • Aυτές είναι οι νέες τιμές διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Eνώ την 1η Φεβρουαρίου θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες τιμές που αφορούν ηλεκτρονικά συνδρομητικά προγράμματα. .
  • Λαός και Κολωνάκι; Η απόκλιση των κατώτατων μισθών σε Ελλάδα - Γερμανία . Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ έσπασε η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Γερμανικού Ινστιτούτου WSI - Η χώρα μας έχει τον χειρότερο κατώτερο μισθό της Ευρώπης, υπολογισμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης .
  • Τι άλλαξε σε κινητή - σταθερή τηλεφωνία και διαδίκτυο από 1ης Ιανουαρίου. Βελτιώνεται περαιτέρω το ρυθμιστικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση της προστασίας των καταναλωτών και της ενίσχυσης των δικαιωμάτων τους έναντι των παρόχων. .
Αθλητισμός
  • Πρέμιερ Λιγκ: Στο «κόλπο» για τίτλο η Σίτι - Νίκησε τη Λίβερπουλ. Μια αποφασισμένη να μπει και πάλι στο κόλπο του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι, δεν άφησε κανένα περιθώριο και «καθάρισε» τη Λίβερπουλ, έσπασε το αήττητο της και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη για το πρωτάθλημα. .
  • NBA: Παίκτης του μήνα ξανά ο Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά την ανάδειξη του σε παίκτη της εβδομάδας, για δεύτερη διαδοχική φορά και τέταρτη τη φετινή σεζόν, αναδείχθηκε και παίκτης του μήνα Δεκεμβρίου στην Ανατολή. .
  • Υποκλίθηκε σε Σάκκαρη-Τσιτσιπά ο Φέντερερ. Το ελληνικό δίδυμο, αποθεώθηκε από τους ομογενείς που στήριξαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια των δύο Ελλήνων τενιστών, ποδοσφαιροποιώντας πολλές φορές τις εξέδρες. .
  • Μήνυμα των Μπακς για τον Αντετοκούμπο γραμμένο στα Ελληνικά (βίντεο). Ο Γιάννης Αντετοκούμνπο, έχει ήδη συμμετάσχει τα δύο προηγούμενα χρόνια στο All Star Game, και χρειάζεται την ψήφο του κοινού προκειμένου να βρίσκεται και φέτος εκεί. .
Απάντησε στον Αντετοκούνμπο ο "The Rock". Ο σούπερ σταρ του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον φίλο και συναθλητή του, Πατ Κόνατον, ανέβασαν πριν από λίγες μέρες ένα βίντεο στο instagram με το οποίο προκαλούσαν τον παλαιστή του WWE και ηθοποιό του Hollywood, Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον να σηκώσει 260 κιλά στην μπάρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου