Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, 2019


  • Ανήλικη διώκεται για τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού της. Η 17χρονη κοπέλα φαίνεται πως απέκρυψε την εγκυμοσύνη από τους γονείς της και προσπάθησε να ολοκληρώσει τον τοκετό μόνη της στο διαμέρισμα όπου κατοικεί. .
  • Τετάρτη απολογούνται οι δύο συλληφθέντες για κατασκοπία στα σύνορα. Στα κινητά τηλέφωνά τους βρέθηκε φωτογραφικό υλικό για φυλάκια και διαβάσεις στον Έβρο. Ένας από τους δύο είναι υπαξιωματικός στην Αεροπορία Στρατού. .
  • Τραυματισμός δύο στρατευσίμων στη Σύμη λόγω τροχαίου . Δύο στρατεύσιμοι που υπηρετούν σε μονάδα της Σύμης, τραυματίσθηκαν ελαφρά αργά το μεσημέρι, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εξετράπη της πορείας του το στρατιωτικό όχημα Τύπου Mercedes 290 GD, που μετέφερε τους εξοδούχους οπλίτες, από το στρατόπεδο προς την πόλη του νησιού. .
  • Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις. Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν οι πρόσφατες καταγγελίες εκ μέρους του ΚΚΕ για συνακροάσεις καθώς παρήγγειλε να ερευνηθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. .
  • Τα επιχειρήματα του ΥΠΕΞ για τις Πρέσπες και το ενδεχόμενο μη κύρωσής τους. Διευκρινίσεις και προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της ψηφοφορίας της Πέμπτης. .
Κόσμος
  • Ρεκόρ στις ανθρωποκτονίες το Μεξικό. Την περασμένη χρονιά ξεκίνησαν να διενεργούνται έρευνες για 33.341 φόνους, αριθμός που ξεπέρασε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, που είχε καταγραφεί το 2017 και ανερχόταν σε 25.036 φόνους, κατά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα. .
  • Τσαβούσογλου: Η Δύση επιχειρεί να συγκαλύψει τη δολοφονία Κασόγκι. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι κάποιες χώρες της Δύσης επιχειρούν να συγκαλύψουν την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. .
  • Τραγωδία με 24 νεκρούς στους δρόμους του Πακιστάν. Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και στην συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Όλα τα θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα. .
  • Ο Τραμπ τίμησε την μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Για «μεγάλη τιμή» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ οι Αμερικανοί θυμούνται τον μεγάλο αγωνιστή για τα δικαιώματα των μαύρων. .
  • Η ΕΕ απορρίπτει το σχέδιο Β της Μέι για αναδιαπραγμάτευση του Brexit. Αναδιαπραγμάτευση κάποιων όρων που θα «ξεκλειδώσει» την στήριξη της Βουλής για την συμφωνία για το Brexit επιδιώκει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. .
Πολιτική
  • Εκδήλωση του Ποταμιού για τις Πρέσπες με «άρωμα» από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι φανερό ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακούν σε αυτή τη χώρα. Το έχουμε ζήσει έντονα και το 2014, τότε στο αντιμνημονιακό αμόκ. Τότε σκηνοθέτης ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το ζούμε σήμερα με αυτό το εθνικιστικό αμόκ, σε σκηνοθεσία αυτή τη φορά της ΝΔ», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ποτάμι στο Ζάππειο με τίτλο «Μακεδονικό: Η συζήτηση που δεν έγινε». .
  • Γεροβασίλη: Η συμφωνία των Πρεσπών υπερασπίζει τα εθνικά συμφέροντα. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, είπε από τα Ιωάννινα, ότι «η συμφωνία των Πρεσπών υπερασπίζει τα εθνικά συμφέροντα» και πως σέβεται την αντίθεση του καθενός στο ζήτημα, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ. .
  • Κατά της συμφωνίας ο Δημήτρης Καμμένος. Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι με την επικύρωσή της, η χώρα μας παραχωρεί στα Σκόπια και το όνομα «Μακεδονία» και τη μακεδονική γλώσσα και την εθνότητα. .
  • Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας που έχασε το ηθικό της πλεονέκτημα. Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο πρώην κυβερνητικός εταίρος των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μίλησε για «ημέρα θρήνου για την Ελλάδα». Χαρακτήρισε τη Συμφωνία «όνειδος για την πατρίδα και τη Δημοκρατία» και προειδοποίησε ακόμα και για αιματοχυσία στα Βαλκάνια εξαιτίας της κύρωσής της. .
  • Στο διάστημα 5 έως 7 Φεβρουαρίου θα γίνει η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία. Εν μέσω εντάσεων στα ελληνοτουρκικά αλλά και με «αέρα» Πρεσπών θέλει να πάει ο Τσίπρας στην συνάντηση με Ερντογάν. .
Οικονομία
  • Δύο οι τελικοί διεκδικητές για το 50,1% των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με τους «Financial Times» η πώληση μπορεί να αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. .
  • Ρύθμιση χρεών σε 24 δόσεις για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Η ρύθμιση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα, θύματα των πυρκαγιών του περσινού Ιουλίου στην ανατολική Αττική. .
  • Σε χαμηλό σχεδόν τριών δεκαετιών έπεσε η ανάπτυξη στην Κίνα. Η ανάπτυξη στην Κίνα έχει επιβραδυνθεί τα τρία τελευταία τρίμηνα, εγείροντας ανησυχίες για σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. .
  • Σε χαμηλό τριετίας θα πέσει φέτος η παγκόσμια ανάπτυξη, προειδοποιεί το ΔΝΤ. Ενόψει του φόρουμ στο Νταβός, το ΔΝΤ «έκοψε» τις προβλέψεις του για το παγκόσμιο ΑΕΠ για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών μηνών. .
  • Reuters: Υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων σημείωσαν νωρίτερα πτώση στο 0,25%, από το υψηλό μηνός του 0,276% στο οποίο ανήλθαν την Παρασκευή. .
Αθλητισμός
  • Παρέμειναν στην κορυφή οι Μπακς με ηγέτη τον Giannis. Ο «Greek Freak» έκανε ένα μαγικό νταμπλ-νταμπλ, πετυχαίνοντας άλλη μία 30άρα για να οδηγήσει τους Μπακς στη νίκη (116-106) επί των Μάβερικς, με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του στο ΝΒΑ! .
  • «Καθάρισε» ο Μέσι για Μπαρτσελόνα. Μπορεί να αγχώθηκε λίγο περισσότερο σε σχέση με ό,τι συμβαίνει συνήθως στους αγώνες της, αλλά η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» τελικά τη Λεγκανές επικρατώντας με 3-1, σε ένα ματς που ο Δημήτρης Σιόβας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. .
  • Οι Μιλγουόκι Μπακς υποκλίθηκαν στον Τσιτσιπά . Το ελληνικό στοιχείο έχει εισχωρήσει βαθιά στους Μιλγουόκι Μπακς. Τα «ελάφια» φαίνεται ότι τα... βλέπουν όλα «γαλανόλευκα» και η επιρροή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο σύλλογο είναι τεράστια. .
  • Ομορφαίνει και... ανεβαίνει η ΑΕΚ!. Έβγαλε μάτια ξανά στο πρώτο ημίχρονο και... καθάρισε και τον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξε ξανά ωραίο ποδόσφαιρο και με το 3-0 επί των Αρκάδων, ανέβηκε στην τρίτη θέση. .
  • Τσιτσιπάς: Είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος – Δάκρυσε ο αδελφός του. "Ο Ρότζερ είναι θρύλος του αθλήματος, τον σέβομαι τόσο πολύ… Τον είχα είδωλο από τα 6 μου χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου