Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου, 2019


  • Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παράτυπης μετανάστευσης;. Σε άρθρο στη διαδικτυακή Welt περιγράφεται πώς πρόσφυγες με πλαστά ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα διακινούνται από ελληνικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με γερμανική έκθεση οι ροές από την Τουρκία στα νησιά έχουν αυξηθεί. .
  • Πειραιάς: Δολοφόνησε τον 21χρονο επειδή τον σκούντησε!. Άφαντος παραμένει ο δράστης του φονικού τα ξημερώματα σε κλαμπ του Πειραιά .
  • Ξεπέρασε τους 50 πόντους το ύψος του χιονιού στα Τρίκαλα. Στο νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος οι δρόμοι είναι ανοιχτοί .
  • Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης 50 εκδρομέων στο Γαρδίκι (φωτό - vid) . Το χιόνι στην περιοχή ξεπέρασε τους 70 πόντους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το απόγευμα της Τρίτης. .
  • Ποδαρικό με κακοκαιρία το 2019 - Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική. Πολύωρες διακοπές στην παροχή ρεύματος καταγράφονται σε περιοχές της νότιας και της δυτικής Αττικής, όπως η Βάρη, η Βούλα, η Νέα Μάκρη και το Πόρτο Ράφτη. Ο ΔΕΔΔΗΕ απέδωσε τις διακοπές σε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. .
Κόσμος
  • Μαλί: Τουλάχιστον 37 άμαχοι νεκροί σε εθνοτικές συγκρούσεις. Ένοπλοι άνδρες σκοτώσαν 37 αμάχους στο κεντρικό Μάλι, σε μια επίθεση εναντίον μιας κοινότητας των Φουλάνι, σε μια περιοχή όπου η εθνοτική βία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους πέρσι. .
  • Μάντσεστερ: Καμία ένδειξη ότι ο δράστης της επίθεσης είχε συνεργούς. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ανάμιξη και άλλων προσώπων στην επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ, ανακοίνωσε απόψε η βρετανική αστυνομία, επισημαίνοντας ότι η επιβεβαίωση αυτής της υπόθεσης παραμένει προτεραιότητά της. .
  • Μπολσονάρου: Η χώρα «απελευθερώθηκε» από τον σοσιαλισμό. Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί τη δημοκρατία, θα "αποκαταστήσει την τάξη" και θα κυβερνήσει "για την ειρήνη και την ευημερία" του λαού της χώρας, στο διάγγελμά του προς το έθνος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του. .
  • Πρωτοχρονιάτικα «πυρά» Τραμπ κατά πάντων και συγχαρητήρια στον Μπολσονάρου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με μια «προκλητική» ανάρτηση στο Twitter. Απευθύνθηκε στους πολέμιούς το, υποστηρίζοντας ότι πάσχουν από «το διανοητικό σύνδρομο Τραμπ». .
  • Συρία: Αιματηρές συγκρούσεις τζιχαντιστών-ανταρτών στο Χαλέπι. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, οι περισσότεροι ένοπλοι, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτικών ομάδων στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. .
Πολιτική
  • Tέρενς Κουίκ: Εκλογές το Σεπτέμβριο. "Ευχές στους Ομογενείς μας αλλά και ευχές στις Ελληνίδες και στους Έλληνες της Διασποράς. Τα παιδιά μας εκείνα που έφυγαν από την Πατρίδα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης" .
  • Μπουτάρης: Θα μου λείψετε αλλά όλα έχουν ένα τέλος. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα αποχωρήσει από τον Δήμο μετά τις εκλογές για τον αυτοδιοίκηση, τον Μάιο. .
  • Τσίπρας: Η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή . "Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικό βήμα είναι η συμφωνία των Πρεσπών, που θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, κλείνοντας έναν άγονο τριακονταετή κύκλο αδράνειας που κόστισε πολύ στην πατρίδα μας" .
  • Μητσοτάκης: Οι Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο κράτος και έντιμη κυβέρνηση . «Πολλοί συμπολίτες μας έχασαν άδικα τη ζωή τους από την ανικανότητα του κράτους. Οι φόροι εξακολουθούν να πνίγουν τους Έλληνες και η ανομία γεμίζει με ανασφάλεια την καθημερινότητά τους» .
  • Μητσοτάκης:H Ελλάδα θα υπερβεί τον λαϊκισμό με μια κυβέρνηση που της αξίζει. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρέπει να δώσουν τέλος στον λαϊκισμό και τις δυνάμεις των άκρων. .
Οικονομία
  • Το ευρώ γιορτάζει 20 χρόνια ζωής: Ένα ατελές όραμα με μεγάλες ελπίδες. Είκοσι χρόνια μετά την γέννησή του το ευρώ είναι το νόμισμα 340 εκατομμυρίων ανθρώπων. Όμως το στοιχειώνουν χρόνιες δομικές αδυναμίες και η κληρονομιά της κρίσης. .
  • Υπογράφηκε η 6μηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου. Το μέτρο θα ισχύσει στα έξι νησιά που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. .
  • Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Μέχρι στιγμής 111.000 οδηγοί έχουν καταθέσει τις πινακίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. .
  • Χαλυβουργική κατά ΔΕΗ: Προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη . Η Χαλυβουργική χαρακτηρίζει τη στάση της ΔΕΗ ως «περίεργη», σημειώνοντας ότι δεν τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης με ανταγωνιστές της και επιβαρύνθηκε με παράνομα χρέη. .
  • Αντιφατικές προσδοκίες για τη γερμανική ανάπτυξη. Οι περισσότεροι κλάδοι της γερμανικής οικονομίας βλέπουν θετικά τη χρονιά που έρχεται. Σε σφυγμομέτρηση του οικονομικού ινστιτούτου IW δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2019, παρά τα όποια προβλήματα. .
Αθλητισμός
  • 46χρονος με ποινικό μητρώο εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου. Ο 46χρονος είχε καταδικαστεί για κακούργημα και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή της ποινής του. .
  • Κοντά στη σύλληψη των δραστών για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου οι Αρχές. Μάλιστα, επιβεβαιώνεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση συνδέεται άμεσα με το ποδόσφαιρο. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η σύλληψή τους δεν είναι μακριά. .
  • Συνεχίζονται τα… Όλε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με το ευρύ 4-1 τη Μπόρνμουθ, σημειώνοντας την τρίτη σερί νίκη επί ημερών Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και κάνοντας το 3Χ3 στην Premier League για πρώτη φορά από τον… Απρίλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου